Vad ska jag äta för att få fin hud?

Damernas Världs skönhetsredaktör och Damernas.se:s beautybloggare Therése Hallberg svarar varje vecka på läsarnas skönhetsfrågor här på Damernas.se. 

VECKANS FRÅGA:  Min hud känns så glåmig och tråkig efter de kalla vintermånaderna. Jag brukar exfoliera med skrubbcrèmer regelbundet och smörja in med ansiktsmasker, men kan jag göra något mer för att få tillbaka glöden? Kan jag äta någonting särskilt, till exempel? /Åsa

SVAR: Regelbunden exfoliering och ansiktsmasker är alltid bra, men eftersom frisk hud också till stor del kommer inifrån finns det absolut saker som du kan inkludera i din kost.
Är det en hälsosam lyster du är ute efter är nyttiga fleromättade fettsyror (också kallade för Omega 3-fettsyror) ett givet inslag på tallriken eftersom de har anti-inflammatoriska egenskaper och hjälper huden att behålla sin fuktbalans.
Du hittar dem naturligt i till exempel lax, avokado, valnötter och kokosnöt. 

Inte nog med att det hjälper din hud - och även hår - att må och se bättre ut, de är också nyttiga för din hjärna och ditt hjärta. Glöm inte heller bort att dricka tillräckligt mycket vatten, inte minst om du tillbringar långa dagar framför en uttorkande datorskärm.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!