Foto: iprogressman

Hur mycket serum och ansiktskräm ska man applicera? Här är svaret!

Var är egentligen rätt mängd produkt när man smörjer in ansiktet med solskyddsfaktor, nattkräm, serum, ögonkräm eller fuktkräm? Lagen om lagom ger dig svar.

Mängden produkt du använder varje gång avgör hur högt produktens pris per användning (PPA) blir – så försök att göra dig av med tanken att mer skulle kunna vara bättre. Det finns en gräns för hur mycket kräm och aktiva ämnen huden kan ta upp.

Det finns ingen anledning att använda mer produkt för att få bättre effekt.

I en del fall kan överdosering tvärtom försämra hudkvaliteten (dock inte när det gäller solskydd, där ska du verkligen ösa på!). För mycket ögonkräm kan bidra till lätt puffighet, och att blaska på sig omåttliga mängder retinol är inte heller en höjdare för den ovana.

LÄS MER: Så skapar du en bra hudvårdsrutin – till budgetpris

– Den koncentration av aktiva ämnen vi har valt i våra krämer är alltid anpassad till högsta möjliga effektivitet och hudvänlighet efter normala mått. Det finns alltså ingen anledning att använda mer produkt för att få bättre effekt, säger Carina Holm på Eucerin.

– Rengöring är lätt att använda mer av än vad som behövs. De är ofta drygare än vad man tror och räcker längre, avslutar hon.

LÄS MER: Fuktgivande serum som räddar torr hy – här är bäst i test

Doseringsguide – så mycket produkt behöver du

För en enkel överblick över hur mycket produkt du behöver vänder vi oss till växtriket:

Rengöring – en hasselnöt

Fuktkräm – två russin

Ögonkräm – en pinjenöt per öga

Nattkräm – ett blåbär

Retinol och serum – en ärta

Spf för ansiktet – ett hallon

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!