Artikeln innehåller annonslänkar

Gör pedikyr hemma och få fina lena fötter!
Gör pedikyr hemma och få fina lena fötter! Foto: Jason Lloyd Evans

Pedikyr hemma – så fixar du fina fötter på nolltid

Damernas Världs skönhetsredaktör Anja Skeppe Grahn hjälper dig att få snygga fötter hemma på nolltid med en snabb pedikyr.

Sommaren är här och barfotasäsongen likaså. Och kanske slås du också av det faktum att fötterna inte har fått särskilt mycket kärlek under vinterhalvåret? Damernas Värld ger dig en snabb guide till hur du fixar fina fötter med en enkel pedikyr på nolltid.

LÄS OCKSÅ: Nagellack som ger salongskänsla – här är bäst i test

Gör pedikyr hemma och få fina fötter! Foto: Jason Lloyd Evans

1. Snabb fotvård med exfolierande fotkräm

En snabb fotvård som gör fossingarna sandal- och barfotaredo i ett svep fixar du med en exfolierande fotcrème. En extra fet crème med AHA-syra ger bebisfötter efter ett par dagar, och är du konsekvent blir filandet onödigt (ett moment mindre!). Som alltid med syror gäller det att vara försiktig i solen så fuska inte med solskyddet på fötterna.

Fotcrème med AHA- och PHA-syra samt E-vitamin, Heel & elbow dry skin repair, Exuviance. Använd ofta och slipp fotfilen för alltid! Mer info – köp här (länk till återförsäljare)

Fotcrème med AHA- och PHA-syra samt E-vitamin, Heel & elbow dry skin repair, Exuviance. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.

2. Fotfil och ljummet fotbad

Tycker du inte att syran gör jobbet är det dags att investera i en bra fotfil. Bada fötterna i ljummet vatten i cirka 15 minuter och låt förhårdnader och torra partier mjukas upp. Droppa gärna i lite olja eller fotsalt för extra effekt. Fila sedan fötterna ordentligt – undvik att hyvla bort förhårdnader, lämna det till proffsen!

Fotfil med både grova och fina fotfilsremsor för lyxig hemmapedikyr, Skincity Essentials. Mer info – köp här (länk till Skincity)

Fotfil från Skincity Essentials. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.

3. Forma fotnaglarna

Peta ner nagelbanden, forma nageln och måla på ett knallfärgat nagellack. Glöm inte bas- och topplack så har du en pedikyr som sitter länge. 

Nagellack, Nail lacquer i nyans My chihuahua doesn’t bite anymore, Opi. Mer info – köp här (länk till Nordicfeel)

Nagellack, Nail lacquer i nyans My chihuahua doesn’t bite anymore, Opi. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.

4. Fortsätt med fotkräm

När naglarna är fixade är du klar – men glöm inte att bättra på med fotkräm. Passa på att massera fötterna samtidigt för extra blodcirkulation i fossingarna.

Intensivt vårdande fotkräm med 25% mjukgörande sheasmör. Shea intensive footbalm, L'Occitane. Mer info – köp här (länk till Åhléns)

Shea intensive footbalm, L'Occitane. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.

LÄS OCKSÅ: Stor guide – så får du till ett perfekt hemmaspa

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxigt kit från Clarins. Köp nu!