Så blir du av med röda prickar och inåtväxande hårstrån – 5 tips

När man rakar med hyvel dyker det ofta upp otrevligheter som röda prickar och inåtväxande hårstrån. Så här förebygger du de kliande kalkonknottrorna.

Nio av tio svenska kvinnor väljer rakhyveln som metod för hårborttagning. Rakning är snabbt, effektivt och mindre budgetkrävande än mer permanenta lösningar som laser eller ipl (för att inte tala om mindre smärtsamt än vaxning).

Bli av med röda prickar och inåtväxande hårstrån – gör så här:

1. 

Skrubba kroppen med peeling eller torrborsta minst två gånger i veckan.Polera även bikinilinjen, men var lite försiktig med den känsliga huden. Drabbas du ändå av inåtväxande hår, svep Bliss Ingrown eliminator pads över huden mellan rakningarna/vaxningarna. Rondellerna är dränkta i exfolierande aha- och bha-syror plus lugnande ingredienser som ger bästa möjliga förutsättningar att slippa trubbel. Men använd inte på helt nyrakad hud, då kommer det svida. Använd varje dag eller ett par gånger i veckan beroende på hur känslig hud du har.

2. 

Använd rakskumMärke är mindre viktigt, men välj ett utan alkohol. Balsam eller duschgel funkar också, huvudsaken är att det finns ett lager mellan hyveln och din hud.

3. 

Raka i hårens växtriktningJa, det känns skumt, men hårsäckarna kommer tacka dig.

4. 

Tänk på tajmingenRaka dig inte på morgonen om du ska frottera dig med sand och salta bad.

5. 

Återfukta!Sist men inte minns – bannlys slöa hyvlar. Byt så fort du märker att bladet börjar tappa stinget.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!