Så sminkar du en vårfin makeup

Till vårens pasteller passar en ljus ögonmakeup. Rosa är fint till skandinavisk ljus hy, samtidigt som röda pigment lockar fram djupet i blå ögon. Så här gör du en lätt vårrosa makeup.

Börja med att applicera en primer på ögonlocket. Lägg sedan en ljus och skimrande ögonskugga över hela ögonlocket. Vill du kan du lägga en ljusrosa eller beige kajal i innerögat, det öppnar upp och ger intryck av ett större öga.

För att skapa ett djup i ögat applicerar du sedan en mörkrosa ögonskugga i globlinjen och på ögonlockets yttre vrå. Färgen ska vara som mörkast vid globlinjen och bli ljusare ju närmre fransarna den kommer.

I mitten av ögonlocket lägger du en ljusrosa ögonskugga, tona in nyanserna i den ljusa och den mörkrosa ögonskuggan. Under ögat applicerar du med en tunn pensel samma ögonskuggor som ovanför ögat. Först den ljusa skimrande, sedan den rosa och avslutningsvis den mörkrosa. Nu är du redo att möta våren!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + Clarins produkter & necessär. Köp nu!