Artikeln innehåller annonslänkar

Skavsår mellan låren är ett minne blott med våra tips!
Skavsår mellan låren är ett minne blott med våra tips! Foto: Jason Lloyd Evans

Trött på skavsår mellan låren? Tips och produkter som räddar dig från sommarplågan!

Vi har väntat hela vinterhalvåret på att få slippa trånga jeans och äntligen få bära tunna kjolar och klänningar. Men med bara ben och svett slutar det lätt upp i skavsår — här är knepen hur du slipper dessa sommarplågor.

1. Cykelbyxan

Slå två flugor i en smäll och anamma en het sommartrend samtidigt som du slipper besvärande skav. Låt cykelbyxorna tala för sig själva genom att matcha med en lös överdel eller använd dem under kjolen/klänningen.

LÄS OCKSÅ: Säsongens snyggaste cykelbyxor – och så bär du dem 

Nadia Kandil är en förespråkare av cykelbyxor. Foto: Privat

2. Babypuder

Babypuder (länk) är enkelt och effektivt att badda mellan låren för att förebygga skav. Pudret gör området mindre känsligt när låren nuddar varandra och kan bäras med i väskan för påfyllning under dagen.

3. Bodyglide

Bodyglide är en produkt för idrottare som har problem med skavsår. Den finns att köpa i sportbutiker och ser ut som en deodorant – en bra variant att testa om babypudret inte gör susen. Det finns även andra produkter mot skavsår, till exempel det här stiftet från Compeed (länk) som minskar friktionen.

Slipp skavsår mellan låren i sommar! Foto: Jason LLoyd Evans

4. Blöjkräm

Blöjkräm är gjord för blöjeksem som orsakas av samma friktion som mellan dina ben under sommaren. Det är en återfuktande kräm som minskar irritation och rodnad – vilket är perfekt efter en dag med kjol. Till exempel Inotyl (länk) är en räddare i nöden – en perfekt produkt mot skavsår mellan låren.

5. Vaselin

Att använda vaselin (länk) har samma påverkan som babypuder — det förebygger skavsåren då det minskar friktionen. Liknande feta krämer fungerar lika bra.

LÄS OCKSÅ: Så rakar du benen och bikinilinjen rätt och slipper röda prickar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxigt kit från Clarins. Köp nu!