Så slipper du skavsår mellan låren (riktig sommarplåga!)

Vi har väntat hela vinterhalvåret på att få slippa trånga jeans och äntligen få bära tunna kjolar och klänningar. Men med bara ben och svett slutar det lätt upp i skavsår — här är knepen hur du slipper dessa sommarpågor.

Ämnen i artikel:

1. Cykelbyxan

Slå två flugor i en smäll och anamma en het sommatrend samtidigt som du slipper besvärande skav. Låt cykelbyxorna tala för sig själva genom att matcha med en lös överdel eller använd dem under kjolen/klänningen.

 Damernas Världs influencer Nadia Kandil matchar cykelbyxorna med kavaj och snygga skor. Läs hennes blogg här!

2. Babypuder

Babypuder är enkelt och effektivt att badda mellan låren för att förebygga skav. Pudret gör området mindre känsligt när låren nuddar varandra och kan bäras med i väskan för påfyllning under dagen.

3. Bodyglide

Bodyglide är en produkt för idrottare som har problem med skavsår. Den finns att köpa i sportbutiker och ser ut som en deodorant – en bra variant att testa om babypudret inte gör susen.

4. Blöjkräm

Blöjkräm är gjord för blöjeksem som orsakas av samma friktion som mellan dina ben under sommaren. Det är en återfuktande kräm som minskar irritation och rodnad — vilket är perfekt efter en dag med kjol.

5. Vaselin

Att använda vaselin har samma påverkan som babypuder — det förebygger skavsåren då det minskar friktionen. Liknande feta krämer fungerar lika bra.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 165 000 kvinnor - läs Damernas Värld! Se erbjudande!