Guide: Höstens hetaste skönhetstrender 2019 – och så bär du dem

Vilka stora trender inom skönhet gäller höst och vinter 2019? Damernas Världs skönhetsexperter trendspanar och listar sju nyckeltrender för makeup och hår.

En ny säsong är på ingång och med det en ny skönhetspalett. Vi har kartlagt sju nyckeltrender för makeup och hår. Njut av dem var för sig, eller mixa och matcha – den enda regeln är att det inte finns några regler. Fransar, disco och pärlor är bara några skönhetstrender som står på agendan inför hösten 2019.

 

Läs också: Höstens stora modeguide – trendspaning (och så bär du dem!)

 

Innehåll: Skönhetstrender för makeup och hår hösten 2019:

Disco inferno med extra glitter

Maffiga ögonfransar à la Twiggy

Pärlor som håraccessoar

Röda läppar och ögonskuggor

Babyhårs-bonanza

Gotiska influenser

Rädda världen – klimatsmart

 Skönhetstrend 1: Disco inferno

Släpp loss din inre skata, för i höst glittrar och gnistrar det i varje modehörn. Halpern satsade på guldfolierade ögonlock, medan Dries Van Noten smattrade ett glitterfyrverkeri runt hela ögat. H&M-samarbetsaktuella Giambattista Valli brassade på med silvriga foliefransar under ögat - tänk A clockwork orange möter Plåtmannen i Trollkarlen från Oz möter italiensk couture. Låt ögat vara naket i övrigt för maximal effekt.

Halpern, Dries van Noten

1. Glittrig eyeliner, Glitter Eyeliner Sparkling Brown, Make Up Store. Läs mer och köp här.

2. Lösglitter att applicera över och under ögonen, Metallic glitter, Nyx. Läs mer och köp här.

3. Ögonskuggspalett med glitterskuggor, Glitter-y eye quad, Pixi by Petra. Läs mer och köp här.

 

Skönhetstrend 2: Maffiga fransar à la Twiggy

Ju maffigare midjemått, desto bättre. Höstens fransar tar för sig. Hos Dior målades fuskunderfransar direkt på huden på Twiggy-manér, medan Peter Pilotto fäste påskfjäderliknande fransar i modellernas yttervrå. Byblos serverade frostade, istappsliknande fransar, medan mer bärbara fransar med generösa lager både på ögonens över- och undervåning syntes hos Brandon Maxwell och Each x Other. Höstens lärdom är, för att parafrasera Edward Blom: "När man fransar, fransar man och då fransar man rejält."

Brandon Maxwell, Byblos, Dior

1. Budgetkap! Total temptation mascara, Maybelline. Läs mer och köp här.

2. Maxade fransar med volymmascara. Diorshow Blackout, Dior. Läs mer och köp här.

3. Intensiv eyeliner, Eyes to kill, Giorgio Armani. Läs mer och köp här.

 

Skönhetstrend 3: Pärlor

Det porlar av pärlor i höstens modebild, men det finns få likheter med farmors gamla pärlhalsband. Adeams pärlmanikyr och två enkla pärlor fästa vid ögats innerkanter är något av de vackraste vi sett på länge. Stella Jeans pärlbonanza till diadem får också gärna susa in i smyckeskrinet, liksom Simone Rochas überromantiska hårklämmor. Sedan har vi Chanels logo-klämmor som nästan är mer än vad våra hjärtan kan hantera.

Adeam, Simone Rocha

Pärlhårspänne från Glitter. Läs mer och köp här.

 

Skönhetstrend 4: Röda läppar – eller allt i rött

Kärlekens, ilskans, maktens, passionens, farans, och begärets färg - i höst lämnar den röda färgen läpparnas trygga zon och susar upp till ögonpartiet. Det sotade ögat får en tulpanröd uppdatering hos Leonard, medan Rodarte toppar en heltäckande, röd ögonskugga med glitter lika rött som en krossad julgranskula. Hos Carolina Herrera ges intrycket av att ha målat med röd överstrykningspenna - effekten får du med fuktad, snedskuren makeuppensel. Känns röda ögon övermäktigt? Den röda läppen är lika aktuell som alltid. Vi bär den gärna lätt utsuddad, matt och förstärkt på läppens mitt, som hos Emporio Armani.

Rodarte, Carolina Herrera, Emporio Armani.

1. Lyxigt röda läppar! Läppstift, Rouge Volupté Shine Rouge Tuxedo, Yves Saint Laurent. Läs mer och köp här.

2. Röd ögonskugga, Eye Shadow HollyFolly, Mac Cosmetics. Läs mer och köp här.

3. Flytande läppstift, Beauty ecstasy lacquer liquid lipstick, Giorgio Armani. Läs mer och köp här.

 

Skönhetstrend 5: Babyhår-bonanza

De flesta av oss har en liten bonusrabatt runt hårfästet som kan vara ett jidder att integrera i den övriga frisyren. Versace, Toga och Rodarte är bara några av många som jobbar med bebisdunet i stället för mot det. Preen gick ett steg längre och böjde en liten fiskekrok av lugghår i pannan på modellerna.

Preen, Versace.

 

Skönhetstrend 6: Gotiska influenser

Varje säsong måste ha sin beskärda del av gotisk romantik, och i höst är svårmod högsta mode. Guccis tårar och förgyllda alvöron är kanske inget vi planerar att bära till vardags, men det finns ändå något fängslande i den allvarsamt aristokratiska estetiken i gränslandet mellan sörjande italiensk änka och katolsk flickskoleelev. Vi lånar med oss Emilia Wicksteads virkade hårnät, Erdems mörklagda ögonlock och Dolce & Gabbanas svarta eyelinervingar bakom sorgeflor (änkan), medan Pradas strama Wednesday Addamsflätor, Marco de Vicenzos spetspannband i kombo med glittrande tårar, och Chanels lackerade läppar i klassisk Rouge noir-vinrött inspirerar till nya grepp framför badrumsspegeln.

Chanel, Dolce & Gabbana

 

Skönhetstrend 7: Klimataktivism

Politiska budskap har länge varit en integrerad del av modevärlden - vem minns inte Katharine Hamnetts t-shirts på 1980-talet och Maria Grazia Chuiris "We are all feminist"-tryck för Dior? Men nu börjar aktivismen hitta in även i makeupbilden och självklart går Stella McCartney i bräschen med fejktatueringar som påminner om att "There is no planet B", "All together now" och "SOS" med o:et målat som jordklotet. Även skönhet får göra lite ont i magen ibland.

Stella McCartney.

 

Läs mer: Höstens hetaste skotrender 2019 – direkt från catwalken

Foto: Jason Lloyd Evans

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av Damernas Värld + solskydd från EVY. Köp nu!