Artikeln innehåller annonslänkar

Skönhetsredaktörens tips för frisfritt och hälsosamt hår.
Skönhetsredaktörens tips för frisfritt och hälsosamt hår. Foto: Martin Peterson

Skönhetsredaktören: ”Produkterna som håller frissiga längder och kluvna toppar borta”

Mitt störta hårfokus är vård och att slita så lite som möjligt på håret för bevara längderna friska och frissfria. Det gör även stylingen betydligt enklare.

Damernas Världs skönhetsredaktör och tillika hårexpert Anja Skeppe Grahn har ett svall som vänder blickar vart hon än går. Men ingenting kommer gratis – det ligger självfallet mycket kärlek och omhändertagning bakom. Här delar Anja med sig av sina bästa knep för hur man håller frissiga längder och kluvna toppar borta.

1. Välgörande vardagsschampo

Davines är ett hårvårdsmärke som länge satt miljö och hållbarhet i fokus. A single shampoo är deras renaste produkt hittills: klimatkompenserad, med återvinningsbar flaska av sockerörsplast och innehåller en mild tensid från olivolja.
Mer info – köp här (länk till Lyko). 

A single shampoo från Davines. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.

LÄS MER: Skönhetsredaktörens tio budord: ”Så fick jag mitt bästa hår någonsin” 

2. Mellan salongsbesöken

För att fräscha upp min färg, speciellt efter sommaren, tvättar jag håret med ett djuprengörande detoxschampo och låter sedan inpackningen Color refresh treatment rich deep brown från Björn Axèn verka i tio minuter – färgen får genast mer liv och jag kan dra ut på tiden till nästa frisörbesök.
Mer info - köp här (länk till Åhlens). 

Color refresh treatment rich deep brown från Björn Axén. Klicka på bilden och kom direkt till produkten. Foto: Photographer Leonard Gren - www.leonardgren. / Copyright © 2017 Leonard Gren
Jag använder en dos som hårinpackning så att längderna klarar sig från saxen ett litet tag till.

3. Fillers för långt hår

Tunna och trötta toppar får en vårdande injektion med hjälp av Pro longer end filler concentrate från. L’Oréal Professionnel. Jag använder en dos som hårinpackning så att längderna klarar sig från saxen ett litet tag till.
Mer info – köp här (länk till NordicFeel). 

Pro longer end filler concentrate från. L’Oréal Professionnel. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.

4. Förkorta torktiden

Mitt hår tar i vanliga fall evigheter på sig att torka, men med hårturbanen från Aquis går det betydligt snabbare, tack vare högabsorberande fibrer. Jag sparar tid och onödigt slit med fönen – blött hår är ju skörare så var alltid extra försiktig med det.
Mer info – köp här (länk till Lyko). 

Hårturban från Aquis. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.
Med en hårturban sparar jag tid och onödigt slit med fönen – blött hår är ju skörare så var alltid extra försiktig med det.

5. Smidigare styling

Jag torkar och stylar oftast med Dyson Airwrap och nyligen kom det fyra nya tillbehör som jag tycker underlättar ett snyggare stylingresultat ytterligare: två längre munstycken som lockar långt hår och två mindre borstar som tar bort friss mer precist.
Mer info – köp här (länk till Dyson).  

Airwrap från Dyson. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.

6. Alltid sidensnoddar

Jag har helt övergivit vanliga snoddar och använder bara snälla sidensnoddar som är snygga men också ger mindre slitage och synliga tofsmärken. I höst bär jag svart mullbärssiden från Amelie Soie.
Mer info - köp här (länk till Lyko). 

Sidensnodd från Amelie Soie. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.

7. Väldoftande torrschampo-favorit

Torrschampo är min största förbrukningsvara och därför hamstrar jag det limiterade samarbetet mellan Oaui och Byredo – ett effektivt torrschampo med den underbara doften Mojave ghost.
Mer info – köp här (länk till Byredo). 

Mojave ghost superdry shampoo från Oaui x Byredo. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.

LÄS MER: Stor guide till torrschampo – bäst i test 2020 & smartaste knepen

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!