11 enkla sminktips som gör att du snabbt går från vintertrött till pigg och fräsch

Ämnen i artikel:

1. Grunda med lyster

Ge hyn extra lyster genom att använda en primer med skimmer i innan du applicerar din foundation.

2. Använd en ljusreflekterande concealer

En concealer som både täcker och reflekterar ljus är perfekt när vi vill gömma våra mörka ringar under ögonen. Vill du ha tips på bra ljusreflekterande concealers kan du ta en titt i vårt DV-test: http://damernasvarld.se/dv-testar-uppljusande-concealers/

3. Rama in ögat med concealer

Istället för att bara applicera concealer under ögat så lägg den runt hela ögat. Huden runt ögat är så tunn att röda och blå nyanser lyser genom, lägger du concealer runt ögat får du genast en fräschare look.

4. Applicera concealern vågrätt

Målar du concealern längst de linjer som finns under ögat förstärks de, applicera därför concealern så att den bryter linjen.

5. Jämna ut röda toner

På vintern får vi nästan alltid röda näsvingar, passa på att trolla bort dem när du har concealern framme.

6. Välj cremerouge framför puder

Cremerouget kommer att smälta in i huden istället för att lägga sig på huden – och därmed ge ett mer naturligt intryck. Vill du ha tips på bra cremerouge hittar du vårt test här: http://damernasvarld.se/dv-testar-cremerouge-som-ger-harligt-rosiga-kinder/

7. Avsluta med highlighter

På vintern är vi extra torra i huden, en highlighter kommer därför att ge huden lite extra skimmer och intryck av mer lyster. Applicera highlightern i ett c som börjar ovanför ögonbrynet och går ner mot kindbenet. Har du använt tips nummer 1, och applicerat en primer med lyster i behöver du inte använda highligher, de fyller båda samma syfte.

8. Fuska fram färg 

Vill du fuska fram lite färg i ansiktet kan du använda ett puder i en aningen mörkare nyans än det du vanligtvis har. Applicera det då där solens strålar skulle träffa ditt ansikte, det vill säga, kindben, näsa och haka.

9. Rama in läpparna

Ta enkelt fram dina läppars naturliga färg och form genom att rama in dem med concealer.

10. Fokusera på ögonbrynen

Ett par välformade ögonbryn ger också ansiktet ett lyft. Sätt extra fokus på dem genom att måla dem.

11. Lyft ögonbrynen

Borsta dina ögonbryn uppåt och utåt och fixera med ögonbrynsgel. Om riktningen går uppåt och utåt öppnar det upp ansiktet.

Foto: Alloverpress

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 165 000 kvinnor - läs Damernas Värld! Se erbjudande!