Foto: This content is subject to copyright.

Ansiktsmist med spf – nya skönhetsprodukten du bara måste ha

Ansiktsmist med solskyddsfaktor är genialiskt. Perfekt över makeup, inget kladd och gör så att vi faktiskt fyller på den ack så viktiga spf-kvoten under dagen. Vår skönhetsredaktör Maria Ahlgren förklarar hur det fungerar och tipsar om fyra favoriter att stoppa ner i handväskan – investera genast!

Maria, vad är ansiktsmist med spf?

– En ansiktsmist med spf är helt enkelt fuktspray/ansiktsmist som berikats med solskydd. Du får fukt och solskyddsflugan i samma smäll, klart att man älskar!

Kan jag använda ansiktsmist med spf ovanpå makeup?

– Japp! Den går bra att använda både innan och efter applicering av makeup. Ha alltid med en ansiktsmist med spf i handväskan så kan du toppa upp solskyddet när som helst under dagen.

LÄS MER: Skydda dig mot solens strålar – här är 6 bästa solkrämerna för ansiktet

Räcker ansiktsmist med spf som enda solskydd?

– Nope, ska du vara ute i solen ska du alltid grunda med vanlig solskyddskräm. Precis som makeup med spf ska fuktmist med solskydd ses som ett komplement, inte en ersättning för ”the real deal”. För optimalt skydd bör ansiktsmisten appliceras varannan timme. Skaka flaskan ordentligt innan användning för att fördela solfiltret. Som med vanligt solskydd gäller regeln att applicera minst 15 minuter innan du steppar ut i dagsljuset.

Ansiktsmist med spf – 4 bra produkter:

Ansiktsmist med spf 1: Bäst för kladdfobiker

Filorga UV-Bronze mist spf 50, 395 kr/60 ml.

Franska Filorga gör hudvård i världsklass. Nya UV-Bronze mist spf 50 agerar osynlig sköld mot solens skadliga strålar, återfuktar med inkapslat glaciärvatten och doftar ljuvligt. Flaskan innehåller 60 ml, är liten och nätt, och passar perfekt till handväskan.

 

Ansiktsmist med spf 2: Bäst doft

Pixi by Petra Sun mist sun care spf 30, 279 kr/80 ml.

Kultmärket Pixi by Petra ser till att fansen kan toppa upp solskyddet i farten med sin mist som innehåller lugnande kamomill och bambuextrakt. Väldoftande, kladdfri och ger skydd mot fria radikaler. Allt i ett. Ett extra plus, flaskans färg är i somrig mintpastell – mmm!

[adSpace placement="manual"]

Ansiktsmist med spf 3: Bäst för känslig hud

Vichy Idéal soleil fresh face mist spf 50, 169 kr/75 ml.

Vi är trogna fans av Vichys sköna solskyddprodukter, och deras efterlängtade mist kompletterar sortimentet. Går in i huden direkt, och är noggrant testad på känslig hud. Bonus att vi får den chica, franska pharmacie-känslan på köpet!

 

Ansiktsmist med spf 4: Bästa budgetvalet

Garnier Daily hydrating mist spf 50+, 99 kr/75 ml.

Denna budgetfavorit är räddaren i nöden när solskyddet snabbt måste fram – och man älskar ju allt som lovar varsamhet mot känslig hy. Doftar gott, fräscht och solkrämigt utan att bli överväldigande. Prislappen gör att vi spritsar ofta och mycket – precis som sig bör!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxigt kit från Clarins. Köp nu!