DV TESTAR: Concealer (som döljer kvisslor och blemmor)

Rätt concealer på rätt plats kan dölja allt från slarviga festkvällar till rodnande kvisslor. Damernas Värld har testat concealers, ett måste i din sminkväska.

Nyfiken på vilken concealer som är bäst i test? Klicka dig vidare för att se testet i sin helthet ...

Fråga en kvinna vilken produkt hon aldrig skulle lämna hemmet utan och svaret blir oftast mascara eller concealer. Och det är inte så konstigt eftersom en concealer kan trolla bort såväl mörka ringar som kvisslor, rodnader och ärr. Men det gäller att läsa på, utbudet av concealers är stort och eftersom det finns många olika sorter att välja mellan gäller det att hitta rätt produkt för just det du vill dölja. Använder du concealer på fel sätt kan den i stället för att dölja framhäva skavanker i huden.

Rätt concealer på rätt plats

Du har: Mörka ringar under ögonen

Du behöver: En ljusreflekterande primer i en tunnare, mer flytande och krämigare konsistens. Välj bort tjocka och kakiga varianter, de lägger sig i dina linjer och framhäver dem i stället för att dölja. Applicera med pensel eller dutta med fingertopparna. Rätt nyans är en concealer som är en smula ljusare

än din foundation eller naturliga hudfärg. Se dock upp med att använda för ljusa nyanser, då kan du få ett onaturligt och grådaskigt resultat.

Du har: Ärr eller kvisslor

Du behöver: En lite tjockare concealer som ger ett pudrigt och hållbart resultat. Använd en liten pensel för att dutta dit produkten, försegla lite lätt med fingertoppen. Din bästa nyans är den som stämmer helt överens med din hud eller foundationton. Se upp för nyanser som är för mörka, de framhäver i stället för att dölja. Applicera efter foundation och försegla med puder.

1. Estée Lauder Double Wear Stay in Place Flawless Wear Concealer, spf 10, 305 kr. 

POÄNG: 5,0

OM PRODUKTEN: Lite svampig pensel som är mycket lätt att arbeta med. Produkten smälter lätt in i huden utan att kännas vare sig pudrig eller kletig. Håller hela dagen och hela kvällen, så en bra rengöringsprodukt rekommenderas. Känns dryg. Perfekt för allt du vill dölja eller dämpa i ansiktet. Högsta betyg!

2. Mac Studio Sculpt Concealer, 180 kr.

POÄNG: 4,7

OM PRODUKTEN: Torr och trög krämkonsistens som känns lagom täckande. Effekten blir pudrig och matt. Den lägger sig dock lätt i fina linjer, så skippa de mörka ringarna. Lite ohygienisk att använda då vi måste stoppa fingret

i burken. Använd pensel! Sitter riktigt bra, också efter ett svettigt gympapass.

3. Elizabeth Arden Ceramide Ultra Lift and Firm Concealer, 280 kr. 

POÄNG: 4,5

OM PRODUKTEN: Appliceras med en mjuk pensel och är lätt att använda. Effekten blir bra, sitter som berget på ärr och rodnader, liksom finnar och kvisslor, men den behöver en touch up på eftermiddagen för att inte tappa effekten. Mycket lätt att få bort på kvällen.

4. Dior Skin Perfection Hydrating Concealer, 305 kr.

POÄNG: 4,2

OM PRODUKTEN: Lätt att applicera. Ganska tunn och dryg konsistens som kräver lite förbättring på eftermiddagen. Huden känns återfuktad, så den lägger sig inte i fina linjer. Lätt att tvätta bort på kvällen. Fungerar lika bra under ögonen som på rodnader och utslag.

5. Clarins Concealer Stick, 270 kr. 

POÄNG: 4,0

OM PRODUKTEN: Känns som en mjuk penna och är lätt att applicera. Effekten känns lätt men inte helt täckande, konsistensen är skön och kladdfri. Behöver en touch up på eftermiddagen, och är lätt att tvätta bort på kvällen. Perfekt vardagsconcealer med naturlig look, blemmor och större rodnader behöver något mer täckande.

6. L’Oréal Perfect Match Le Concealer, 125 kr.

POÄNG: 3,5

OM PRODUKTEN: Appliceras med en svampig pensel som känns mjuk och ganska tunn. Lätt att arbeta in och lämnar ett mjukt och halvtäckande resultat. Känns inte särskilt dryg. Att bättra på den går inte, man bör tvätta bort och börja om. Fungerar bäst på kvisslor.

7. Rimmel Stay Matte Dual Action Concealer, 65 kr. 

POÄNG: 3,2

OM PRODUKTEN: Concealer som bara ska användas på skavanker i huden, gärna kvisslor eftersom den verkar behandlande. Ger en kakig och pudrig känsla, det behövs flera lager för att dämpa rodnader. Hur effektiv den är på att behandla plitorna är oklart men idén är toppen. Behöver bättras på under dagen och är lätt att få bort på kvällen. Helt okej concealer till ett bra pris.

8. Too Faced Absolutely Flawless Concealer, 245 kr.

POÄNG: 3,0

OM PRODUKTEN: Har en tjock och lite trög, halvtorr konsi­stens. Huden blir pudrig och torr. Produkten är dryg, vilket är tur för en touch up behövs under dagen. På kvällen finns den knappt kvar. Fungerar bättre på mörka ringar än rodnader och kvisslor. Kostar lite för mycket i förhållande till kvaliteten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxigt kit från Clarins. Köp nu!