DV TESTAR: Uppljusande concealers som döljer mörka ringar under ögonen

En uppljusande concealer passar dig som vill tona ner mörka ringar under ögonen.

Den ska också ge extra ljus till delar av ansiktet som du vill förhöja, som kindbenen. Däremot är den inte den mest täckande sorten som döljer blemmor.

Så använder du en upp­ljusande concealer: 

1. Lägg concealer efter foundation, så du inte täcker concealerns effekt.

2. De flesta uppljusande concealers har en inbyggd pensel eller svamp. Dutta gärna ut små prickar där du behöver, till exempel under ögonen. Massera sedan in ordentligt med ett finger.

3. Avsluta gärna med att borsta på ett transparent puder så håller concealern längre och du får en mattare effekt.

1. YSL Touche éclat, 415 kr.

POÄNG: 4,8

OM CONCEALERN: Lätt att applicera med den inbyggda penseln och smälter snabbt in i huden, som får en jämnare ton och direkt blir märkbart ljusare. Lägger sig inte i linjer och håller en hel dag. Det höga priset är det enda minuset.

2. Origins Plantscription concealer, 195 kr.

POÄNG: 4,6

OM CONCEALERN: Ljusar upp skuggor och mörka ringar effektivt och håller hela dagen. Ska ha anti-age-egen­skaper och vårda huden. Är ganska täckande och mer matt än skimrande.

3. Maybelline Dream lumi touch, 119 kr.

POÄNG: 4,4

OM CONCEALERN: Concealer som är lätt att applicera. Den ljusar effektivt upp mörka skuggor men det krävs att du masserar in den ordentligt för att den ska lägga sig jämnt. Då håller den dock hela dagen och lägger sig inte i linjer. Känns snäll mot huden.

4. Isadora Light touch concealer, 110 kr. 

POÄNG: 3,8

OM CONCEALERN: Bra förpackning med pensel och skruvkork som gör appliceringen enkel. Concealern smälter lätt in i huden och täcker mörka ringar och skuggor bra. Håller hela dagen men lägger sig tyvärr i linjer efter några timmar.

5.Bobbi Brown Tinted eye brightener, 265 kr.

POÄNG: 3,5

OM CONCEALERN: Liten flaska som passar bra att ha med sig i handväskan, smidig pensel. Konsistensen på concealern är ganska lös och därför svår att massera in i huden. Skimrar fint men täcker inte mörka skuggor. Håller några timmar men lägger sig sedan tyvärr i linjer.

6. The Body shop, Lightening touch, 175 kr.

POÄNG: 3,0

OM CONCEALERN: Den inbyggda penseln fungerar bra att applicera med, men kan dosera lite för stor mängd vid varje tillfälle. Ger fin lyster i huden men täcker inte skuggor eller mörka ringar. Fungerar bättre som highlighter än som concealer.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + Clarins produkter & necessär. Köp nu!