Guide: Så får du drömfransarna

Ämnen i artikel:

Längd, volym, svärta eller alltihop på en och samma gång? Med dagens moderna mascaror kan du enkelt skräddarsy dina drömfransar. Damernas.se lär dig applicera mascara på rätt sätt!

1. Se till att fransarna är helt rena och torra. Böj sedan upp dem med hjälp av en ögonfransböjare. Tryck med böjaren och arbeta dig samtidigt genom fransarna, från rot till topp.2. Rugga mascara-borsten i sick-sack-rörelser vid fransroten på ena ögat. Dra sedan ut mascaran längs hela fransen. Upprepa proceduren på det andra ögat.3. Vid behov, kamma bort klumpar och får mer separation med hjälp av en ögonfransborste eller rentvättad mascaraborste.

Hitta rätt mascara till just dina fransar!

Du har korta och glesa fransar:Välj en tät och tunnare borste som kan fylla ut dina fransar, gärna en fibermascara.

Du har korta och stubbiga fransar:En fibermascara med tätare och tjockare borste som också verkar böjande är perfekt för dig.

Du har långa, glesa och stubbiga fransar:En lättare mascara som varken ger volym eller längd men däremot böjer är bäst, eftersom dina fransar har en tendens att bli tunga när de är målade. 

Du har långa och täta fransar:Undvik volymmascaror med tjocka borstar, de kletar bara ihop fransarna. Satsa istället på en mascara med en tunnare borste och som inte känns så blöt i konsistensen.

Du har långa och tunna fransar:Förlängande fibermascaror går bort, de tynger bara ner dina fransar. En tät mascaraborste med volymeffekt är ett bra val, gärna en vattenfast variant som har en lättare konsistens.

Läs även:

TOP 10: Bästa mascarorFråga skönhetsredaktören: Berätta nu, vilken är den bästa mascaran?DV TESTAR: Årets nya mascarorDV TESTAR: Vattenfasta mascarorDV testar vibrerande mascarorFråga skönhetsredaktören: Hur länge räcker en mascara?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 165 000 kvinnor - läs Damernas Värld! Se erbjudande!