Foto: Estrop-Barcelona

Hur lägger man solpuder snyggt?

Damernas Världs nya skönhetsredaktör och skönhetsbloggare Carin Karlsson svarar varje vecka på läsarnas skönhetsfrågor här på Damernas.se. 

Veckans fråga:

Hej Carin! Jag undrar hur man lägger bronzepuder så det ser snyggt ut?/Cecilia

Svar: Hej Cecilia!

Bronzepuder kan vara knepigt, men om du lyckas bemästra det kan det snabbt bli din nya bästa vän! Det ger ansiktet både lyster, färg och kan ge ett avsmalnande intryck.

Jag var livrädd för bronzepuder länge och trodde att det skulle se randigt, falskt och konstigt ut på min ljusa hud, men nu använder jag det i stort sett varje dag.

Gör såhär:

1. Välj rätt nyans för din hudton. Välj en som bara är några nyanser mörkare och varmare än din naturliga hudton. Välj gärna en bronzer som har flera nyanser i sig, det skapar en naturligare nyans.

2. Applicera gärna med en större borste. Snurra runt med borsten på pudret, blås bort det översta lagret från borsten och applicera sedan.

3. Tänk dig att du har två treor på sidorna av ansiktet som är riktade in mot näsan - de börjar uppe vid tinningarna, svänger in under kindbenen, och gör en sista sväng in över käkbenen. Du skapar då fina konturer i ansiktet.

4. Om du ser några linjer eller om du känner att det blivit för mycket - borsta över ljust eller transparent puder och skugga ut linjerna.

5. Borsta på lite rosa rouge på äppelkinderna så ser bronzepudret ännu mer friskt och naturligt ut.

Lycka till!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!