Proffsets bästa sminkknep – så enkelt lyfter du din makeup

Karin Westerlunds vackra makeuper har lett henne till en spikrak internationell karriär. Här delar hon med sig av sina bästa sminkknep till er!

Karin Westerlund är genom sina fantastiska makeuper ett välkänt namn och hennes makeuper har prytt såväl omslag världen över som kampanjer och visningar för världens största modehus. När vi under Stockholms modevecka fick chansen att fråga henne om hennes bästa tips och knep var det ett möjlighet omöjlig att motstå.

Till Minimarkets makeup har ni använt mycket färger, vilket är ditt bästa knep för att göra rent borsten när det är mycket pigment i den?

Vilken bra fråga! Då är det bästa knepet för att göra rent den att använda en hård tvål, exempelvis en vanlig tvål från Barnängen.

Hur räddar man en färgstark ögonmakeup som man vill tona ner?

Ha tops i olika storlekar och en remover som är oljebaserad, exempelvis för vattenfast mascara den gör rent mer djupgående.

Var kan jag hitta små tops?

Muji har jättebra små tunna topsar.

Eyeliner känns som något av det svåraste att sminka, har du något tips för att göra det snyggt?

När du målar eyeliner så börja med att följa själva fransraden. Pausa, öppna ögat och titta dig i spegeln. Sträck sedan på huden upp mot ögonbrynet så att huden är slät, innan du målar själva vingen.

Hur räddar man en eyeliner som spårat ur?

En eyeliner som blivit sned kan du lättast rätta till genom att ta lite fet ansiktscreme, exempelvis Embryolisse från Labaratories, på en tunn tops. En remover kan lätt irritera ögat, så det här är mer skonsamt för ögat och lätt att kontrollera med topsen.

Vilket är ditt bästa sminkknep?

Var väldigt sparsmakad med foundation.

Vilket är det bästa hudvårdsknep?

Använd rätt fukcreme/moisturizer och jobba in den så att den verkligen går in i huden.

Vilken produkt finns alltid i din sminkväska?

Jag har precis börjat använda läppstift och kompaktpuder från Burberry och tycker att det är jättebra produkter!

Finns det något råd du skulle vilja ge till tjejer du ser på stan?

Det vanligaste är att många använder för mycket foundation i fel färg. Jag tycker att det kan vara härligt med en makeup som är lite ful eller lite fel. Så länge som det inte ser ut som någon som försökt göra det snyggt och misslyckats. Var inte rädd för att våra experimentera!

Du vill kanske även läsa:

Makeupartisternas 21 bästa proffstips som lyfter makeupen

Vill du se mer av Karins makeuper? Följ henne på instagram under @Karinwesterlundmakeup

Foto: Mathias Nordgren Fashionweek.se, Sandra Tysk, @Karinwesterlundmakeup och @lundlundagency

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!