Artikeln innehåller köplänkar.

Nu släpps Karl Lagerfelds sista samarbete – sminkkollektion med L’Oreal

Foto: Rex Shutterstock/Loreal / magasin damernas värld

Drygt ett halvår efter modelegenden Karl Lagerfelds död presenteras ett av hans sista livsverk – ett världsomspännande samarbete med sminkjätten L'oréal Paris.

Ämnen i artikel:

Den 19 februari 2019 gick modeikonen Karl Lagerfeld bort efter en tids sjukdom, men hans arv lever vidare. Innan sin död påbörjade han ett samarbete med skönhetsjätten L'oréal Paris och nu släpper de en sminkkollektion tillsammans.

– Den här sminkkollektionen speglar verkligen Karl Lagerfelds universum och vad Karl älskade med smink – han använde ofta ögonskuggor som färger på sina skisser, säger Caroline Lebar, Head of image and communication på modehuset Karl Lagerfeld.

Foto: Loreal / magasin damernas värld

Kollektionen släpps i begränsad upplaga och består av en flytande eyeliner i svart och rosa, en mascara i svart, läppstift i sex olika färger och en ögonskuggepalett. Priserna sträcker sigh från 112 – 186 kronor, alltså i samma prisklass som L'Oreals vanliga utbud.

Chefredaktör Jonna Bergh om Karl Lagerfeld: ”En odödlig legend redan före sin död”

Genom åren gjorde Karl Lagerfeld flera uppmärksammade designsamarbeten. Han var en av de första att gå samman med H&M för att göra en kollektion tillgänglig för den stora massan och har även gjort andra samarbeten med jättar som Coca Cola. Förra året släppte han en uppmärksammad sminkkollektion med australienska märket ModelCo.

Foto: Rex Shutterstock / Rex Shutterstock / Copyright (c) 2018 Shutterstock

Sminkkollektionen med L'oréal Paris visades upp i sin helhet den 20 september under modeveckan i Paris, och släpps i butik världen över den 27 september.

Läs också: Ikoniska citat av Karl Lagerfeld vi aldrig kommer glömma

Foto: TT

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 165 000 kvinnor - läs Damernas Värld! Se erbjudande!