Makeup-artisten Sandra avslöjar skönhetsknepen alla borde kunna

Foto: Anna Mårtensson

Makeup-artisten Sandra Wannerstedt avslöjar de hemliga skönhetsknepen alla borde kunna. Scrolla ner och lär dig allt om hur man får till den perfekta eyelinervinkeln, fuskar sig till flawless hy och fixar en snygg frisyr på under fem minuter.

Allra först, hur får man egentligen till den där perfekta eyelinervinkeln?

– Ett knep är att använda lite tejp och antingen lägga en skugga eller en liner efter linjen och sedan dra bort tejpen, voila! Annars ger träning färdighet.

Foto: Anna Mårtensson

Finns det någon genväg till flawless hy?

– En lystergivande primer och puder enbart där det behövs, till exempel på näsvingar, mungipor, mellan ögonbrynen och haka. Det viktiga är att du behåller ditt glow. Ett annat hett tips är att lägga ett cremerouge innan din foundation, då ser det ur som att rouget kommer inifrån.

Hur täcker man bäst ojämnheter och finnar?

– Börja med en bra hudvårdsrutin, det är a och o. Sedan kan du gå på med lite korrigerande grönt på varje röd prick och dutta, efter det täcker du med en concealer. Många vill gärna täcka hela ansiktet men det blir lätt som en kaka på huden.

Psst.. Läs Sandras blogg på Damernas Värld!

Vilka skönhetsprodukter borde man alltid ha i handväskan?

– Torrschampo, ansiktsmist och ögonbrynsmascara.

Foto: Photographer Anna Mårtensson / Copyright: Anna Ma

Hur får man sminket att hålla hela dagen?

– Arbeta in ett tunt lager primer innan du lägget på din foundation, och avsluta med en härlig settingspray.

Har du några knep för att gå från jobbsmink till aw-piffig på ett kick?

– Ett par snygga läppar funkar alltid. Men man ska inte underskatta cremerouge som kan användas både på ögon, kinder och läppar för att bli fräsch som en nyponros. Vänd håret upp och ner och spraya i torrschampo så får du ny volym och ett fräscht hår. Redo!

Foto: Photographer Anna Mårtensson

Till sist, ge oss bästa tipsen på snygga frisyrer som tar max 5 minuter att fixa!

– 1. Gör två flätor som du ruggar till lite och fäster runt huvudet med två hårnålar. 2. Backslick, gel, vatten och kam. 3. Mittbena och låg knut, funkar till alla stilar, elegant som bohemchic.

Foto: Anna Mårtensson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 165 000 kvinnor - läs Damernas Värld! Se erbjudande!