Foto: DmitriyTitov

Naturlig parfym – 6 favoriter utan syntetiska doftämnen

Grön parfym är det nya svarta! Damernas Världs skönhetsredaktör Maria Ahlgren tipsar om sex favoriter i den naturliga doftgarderoben.

Naturlig parfym 1: Den ekologiska

Oud wood & amyris edp, 450 kr/50 ml, 100 Bon. Foto: Caroline FERAUD

Varma inslag av trä, brasa och läder lättas upp av fruktiga toppnoter som persika och bergamott. Amyristräet torkas i två till tre år innan den eteriska oljan utvinns.

 

Naturlig parfym 2: Den lokala

Dark rain edp, 689 kr/50 ml, Björk & Berries.

Doften av det första höstregnet skildras med träiga basnoter och ett varmt hjärta av petitgrain och geranium. Tillverkad i Sverige med 73 procent ekologiska ingredienser.

Naturlig parfym 3: Den socialt medvetna

Tiger by her side edp, 2 137 kr/ 100 ml, Sana Jardin. Foto: Caroline FERAUD

Har du vägarna förbi Paris får du inte missa Sana Jardin, som kallar sig för världens första socialt medvetna parfymhus. Här möts marockansk ros, patchouli och rökelse.

 

Naturlig parfym 4: Den terapeutiska

Pure essence frankincense edp, 589 kr/50 ml, Neal's Yard Remedies. Foto: Caroline FERAUD

Eteriska oljor lovar att väcka livsandarna med sina aromterapeutiska egenskaper. Tusen och en nattkänsla med kryddigt trävarma noter från rökelse, myrra och lavendel.

Naturlig parfym 5: Den handväskvänliga

Perfume oil hinoki, 459 kr/10 ml, L:a Bruket. Foto: Caroline FERAUD

Parfymolja med doft av japansk cypress som sägs stärka koncentrationen. Rulla på dina pulspunkter när fokuset börjar bli dimmigt eller när du behöver en mental styrketår.

 

Naturlig parfym 6: Den hantverksmässiga

Orange sanguine absolue cologne, 1 040 kr/100 ml, Atelier Cologne. Foto: Caroline FERAUD

Franska Atelier Cologne är bäst i klassen på cologner där citrus möter naturliga aromer. Orange sanguine varvar blodapelsinnoter med sensuella undertoner.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!