Perfekt sotade ögon: Så gör du!

Suktar du också efter de perfekt sotade ögonen men har svårt att få till skuggningen på egen hand? Damernas.se visar vägen i 5 enkla steg. Spana in!

Steg 1: Grunda rättEn ögonskuggeprimer gör att din ögonskugga både fäster bättre och håller längre. Applicera över hela ögonlocket och gnugga försiktigt in den med lillfingret. Applicera sedan en ljusare ögonskugga, matt eller skimrande, på ögonlocket. Börja vid fransarna och arbeta dig upp mot ögonbrynen och ut mot tinningarna i den ögonskugge-form som du vill ha. Tips! Har du ingen ögonskuggeprimer kan din concealer fungera minst lika bra.

Steg 2: Rama inDags för kajal. Använder du flytande eyeliner applicerar du den när du är helt färdig med ögonskuggorna, inte förr. Rita en linje längs med hela övre fransraden. För en mer klassisk look ska linjen vara som tunnast i inre ögonvrån och sedan successivt öka i tjocklek ut till yttre ögonvrån. Dra sedan en jämntunn linje längs med nedre ögonfransraden. Sudda mjukt med en tops eller liten pensel.

Steg 3: Förstärk inramningen ytterligareDra en linje med kajalpennan (eller flytande eyeliner) längs den inre fransraden, både övre och undre. Tips! Satsa gärna på en vattenfast produkt, så vet du att färgen sitter.

Steg 4: Skugga lossApplicera en mörk ögonskugga på ögonlocket med hjälp av en ögonskuggepensel. Börja vid din utsuddade kajallinje och arbeta dig uppåt mot ögonbrynsbenet. Arbeta gärna från yttre ögonvrån, längs med globlinjen mot inre ögonvrån. Sudda och gnugga skuggan så att du slipper skarpa linjer - du vill skapa en mjuk sotning och inramning. Applicera därför ögonskuggan med en liten, smal pensel längs med nedre fransraden. Den mörka skuggan ska vara som mest intensiv längs franskanterna och i yttre ögonvrån - om du vill ha en klassisk skuggning, vill säga. Annars är det bara att experimentera loss.

Steg 5: Framhäv dina fransarVill du använda flytande eyeliner på ögonlocket istället för kajalpenna är det dags att få forma till den vingform som du vill ha nu. Böj sedan ögonfransarna med en franstång och applicera rikligt med svart volymmascara.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Damernas Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande