Så fixar du ögonbrynen

Efter några säsonger där de blekta ögonbrynen stått i fokus är det nu åter dags att sätta färg på brynen.
I höst gjorde de fylliga och markerade ögonbrynen storstilad comeback på skönhetsscenen. Känns det knepigt att få till en fin färg och form? Damernas.se visar i tre steg hur man får fin form och tre ögonbrynssynder att undvika. 

Läs även...Så torkar du håret för bästa resultat

SÅ FÅR DU FIN FORM1. Borsta fram den form du vill ha på dina ögonbryn med hjälp av en liten borste, till exempel en torr tandborste.2. Ta en vit ögonskugga eller penna och applicera ovanpå och under dina ögonbryn, så att din önskade form blir ännu tydligare. Bara de små hårstrån som faller utanför formen ska, om du vill, plockas bort med pincett.3. Ögonbrynen ska börja på samma linje som din inre ögonvrå, vara som högst vid ögats iris och sluta vid yttre ögonvrån. Glöm inte att plocka håren mellan ögonbrynen.

TRE ÖGONBRYNDSSYNDER ATT UNDVIKA1. Överplockning. Att gå lös med pincetten och förvandla ögonbrynen till tunna streck kan innebära att du förstör deras naturliga form för lång tid framåt. Ögonbrynen har nämligen svårt att växa tillbaka.2. Rakning. Att raka bort ögonbrynen och måla på en egendesignad form ser bara onaturligt ut. 3. Fel färg. När du ska fylla i ögonbrynen, satsa på en färg som ligger så nära din naturliga ögonbrynsfärg som möjligt. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxigt kit från Clarins. Köp nu!