Så sminkar du Guldknappen-looken

Sara Denman är makeup-artisten som ligger bakom Guldknappen-looken. Här berättar hon hur du gör för att sminka samma snygga makeup!

BAS

Börja med att göra rent ansiktet följt av en fuktcremé och applicera sedan läppbalsam, det är bra för läpparna och ger en bra grund för makeupen. 

Fortsätt med att måla ögonbrynen, ett tips är att börja vid den del av ögonbrynet som är närmst näsroten, och sedan fortsätta med små tunna sträck i ögonbrynet. Använd borsten för att arbeta in färgen så att det ser naturligt ut.

Fortsätt med att applicera concealer om du har några finnar du vill täcka över. Applicera sedan foundation och bronzer.  Lägg bronzern under kindbenen och applicera sedan en highligher på kindbenen. Ett misstag många gör är att de väljer en för mörk nyans så att resultatet blir onaturligt, var därför noggrann när du väljer färg.

Pudra, men inte i hela ansiktet! Lämna toppen på näsan och kindbenet där du haft highlighter

ÖGON

Vi gillade verkligen att använda crèmeögonpennan till ögonmakeupen. Jag gillar mörka, kolfärgade ögonpennor men har tidigare haft svårt att hitta det i Sverige så det är kul att Yves Rocher har en. Med den målar du innerlinjen i ögat svart. 

Vi ville ha en lite rå känsla i ögonmakeupen, inte så perfekt sotad. Så då använde vi färg från kolpennan även runt ögat. Ta lite färg från crèmeögonpennan på en bortse och applicera den i mjuka rörelser runt ögat. Fixera med ögonskugga, en mörk nyans nära ögonfransarna och sedan en ljus över hela ögonlocket.  

Vill du ha eyeliner så applicera det innan du böjer ögonfransarna och lägger på rikligt med volymmascara. 

LÄPPAR OCH NAGLAR

Måla läpparna med läppglans i en korallfärgad nyans. 

Avsluta med att måla naglarna, vi valde en höstfin lite ljusbrun färg.

Vi använde Yves Rochers produkter för att göra guldknappenlooken, det här är det vi använde!

Hydra végétal Eau Micellaire-rengöring 2 i 1

Hydra végétal creme riche. 

Organic, norishing lipbalm. 

Eyebrow pencil, välj nyans som passar dig. 

Foundation, replumping serum foundation, välj nyans efter hudton.

Bronzingpuder nummer 2

Puder, 

Crèmeögonpenna

Ögonskugga

Mascara, extra volume

Läppglans i nyansen R 301

Nagellack i ljusbrun nyans, nummer 203

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!