Skönhetsprodukterna som gör skillnad på riktigt – skönhetsexperten tipsar

Maria Ahlgren är beautyjunkie och skönhetsredaktör på Damernas Värld. Här berättar hon om produkterna som uträttat underverk för hennes hud. Alltså verkligen, verkligen gjort skillnad som syns. Grejerna hon köper om och om igen – och som nästintill varit livsförändrande.

Låt mig börja med att säga att jag är en obotlig hudnörd. Hud är min hobby. Hud är också ett hjärteämne eftersom jag stångats mot diverse hudproblem i mitt liv, från eksem till vuxenakne. Makeup, hår och doft i alla ära, men hud får hjärtat att banka allra mest. Hudvård är GUDvård! Så – låt mig presentera. Produkterna som alltid finns i mitt badrumsskåp (och som jag antagligen skulle rädda vid brand).

Skönhetsprodukt 1: Paula’s Choice Skin perfecting 2% BHA liquid, 349 kr.

Jag är en peelingjunkie och denna flytande syrappeling är värd sin vikt i guld. BHA-syra är bästa valet för dig som, precis som jag, är akne– eller rosaceabenägen. Syra löser upp olja som kan täppa till porerna, och finnen stoppas innan den hinner bildas.

Den här peelingen ger dessutom magisk glow och jämnare hudyta tack vare att nya hudceller får komma upp till ytan. Jag använder denna 4-5 gånger i veckan, efter rengöring men under serum.

Skönhetsprodukt 2: IS Clinical Pro-heal serum, 1 655 kr/30 ml.

Nu är jag inne på min tredje flaska av denna magiska problemlösare. Började förra sommaren och blev fast. Serum är egentligen ett missvisande ord, det är snarare en helt flytande vätska som direkt går in i huden.

Stjärningredienser är L-askorbinsyra (vitamin C) och klassiska hudboostarvitaminerna A och E. Tänk antioxidanter en masse! En riktig anti-inflammatorisk universalmedicin mot rödhet, akneutbrott och rynkor. Jag använder den varje kväll efter rengöring/peeling, under mitt vanliga serum. Dyr, men bland det mest effektiva på marknaden.

Skönhetsprodukt 3: Akademikliniken Pure repair night, 995 kr/50 ml.

A-vitamin är en av få hudvårdsingredienser som forskningen kunnat fastslå effektiviteten hos. I hudvård används oftast A-vitaminformen retinol. Detta dundervitamin fightar både ålderstecken och akne.

Riktigt starka A-vitaminpreparat ges bara på recept, men det finns en del potenta guldkorn för hemmabruk. En av mina favvosar är Akademiklinikens serum med hög koncentration av rent inkapslat retinol som sätter turbofart på cellförnyelsen. Jag lovar, efter ett tag är huden spänstig som en mogen vindruva och lystrig som en Eurovision-klänning (men skola in huden långsamt, retinol är kraftfulla grejer, och torrhet/fjällning är vanligt i början).

Med produkter som denna behöver du ingen botox. Vill du verkligen maxa huden, till exempel inför en stor fest, testa behandlingen Pro retinol peel på Akademikliniken. Jag har aldrig fått så många komplimanger för min hy som efter en kur i vintras. Även danska Beauté pacifique har en magisk A-vitamincrème, Clinical super3 booster (899 kr), som är tipptopp för oljig aknehud, väldigt solskadad hud och hud som är väldigt tunn.

[adSpace placement="manual"]

Skönhetsprodukt 4: Bobbi Brown Skin nourish mask, 450 kr.

Nattmasker är min grej. Ett par gånger i veckan öser jag en näringsproppad fuktmask över mitt vanliga serum och vaknar upp som en version 2.0 av mig själv.

Jag har länge älskat Bobbi Browns makeup, men i höstas upptäckte jag deras eminenta hudvård. Den här krämiga masken med lugnande alger och korallgräs är min räddning så fort huden känns torr eller livlös. Två-tre gånger i veckan tar jag denna till sängs och tar skönhetssömnen till nya nivåer. Himmelriket på tub.

Skönhetsprodukt 5: Bobbi Brown Instant detox mask, 450 kr.

Lermasker har gjort en megacomeback, och det med rätta. Leror har en fantastisk förmåga att dammsuga porerna på föroreningar, överskottstalg och annat skräp. Den här godingen innehåller vit lera och mineralrikt havsvatten som städar rent på djupet utan att torka ut. Som cykelpendlare med kontoret på hårt trafikerade Sveavägen i Stockholm behöver min hud all detoxhjälp den kan får och denna kompis gör jobbet varje gång.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!