Skönhetsredaktörens favoritfix på salong – 3 tips som gör skillnad

Spara tid genom att lägga piffet i händerna på proffsen. Vår skönhetsredaktör Maria Ahlgren tipsar om tre salongsfavoriter.

1. Brynperfektion

Brynbarer är ett storstadsfenomen som poppar upp på allt fler

ställen. Med brynen formade och färgade av ett proffs kan du skippa brynmakeup. Jag är stamkund på Benefit Brow Bar på Sephoras butik i Stockholm, där de trollar fram fylliga bryn som lyfter hela ansiktet. Benefit Brow Bar finns på alla Sephoras butiker. Även Rapide Brow Bar är duktiga. Du kan fixa brynen på de flesta skönhetsalonger, men välj med omsorg – jag vet av egen erfarenhet att ett besök hos en icke-specialiserad brynstylist kan sluta med överplockade bryn, missklädsam färg och tårar.

2. Röda mattan-konturer

LPG-massage, eller lipomassage, är stjärnornas bäst bevarade röda mattan-hemlighet. Med en särskild maskin masseras bindväven på djupet och kroppen stimuleras att släppa ifrån sig vätska och skräp. Redan efter en gång är huden tajtare och kroppen synligt avpuffad och skulpterad. Jag sväller lätt av flygresor och miljöombyte, och LPG är oslagbart för att få bort hamsterkinder och elefantvader. Dyrt, men bäst i klassen när kroppen behöver en quickfix. Känns prislappen eller logistiken övermäktig är Clarins nyhet Body fit bland det mest effektiva för hemmabruk – men slarva inte med massagen.

 

3. Manikyr och pedikyr som håller

Har du väl testat gellack är det svårt att gå tillbaka till vanligt nagellack som skavs av på nolltid, speciellt under badsäsongen.

Gellack är envist som diamant och garanterar perfekt nagelfärg i cirka två veckor. Var noga med att välja en certifierad nagelterapeut – framför allt borttagningen kräver försiktighet. Du kan även testa nya hemmagellacket Le Mini Macaron, som med sin pyttelilla UV-lampa lätt slinker ner i necessären.

Bryngelé: Ready, set, brow! Fixerar dina välformade bryn, 275 kr, Benefit

Skulpterande kroppsgel: Body fit anti-cellulite contouring expert, 539 kr/ 200 ml, Clarins.

Manikyrkit med gellack: Härdande UV-lampa och removerservetter, 479 kr, Le Mini Macaron.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!