Eyeliner och långa ögonfransar – sminka dig som Betty Draper

Den kritikerrosade serien Mad Men har inte bara inspirerat modeskaparna världen över, hösten 2010 är Betty Draper en stor inspirationskälla även i hår och makeup.

Markerade ögonfransar är en viktig del i Betty Drapers makeup. På 60-talet blandade de trendigaste sammetsludd i mascaran för att få till de fylliga fransarna. I dag är knepet enklare. För att maxa dina ögonfransar grunda med ett lager av en mascara som ger långa ögonfransar och applicera sedan en mascara som ger volym.

Den markerade eyelinern är nästa del i 60-talsmakeupen och här är kråksparken extra viktig. Eyelinern är även en viktig del om du vill forma ögonen. Lägger du en extra tjock eyeliner kommer det ge sken av att dina ögon är rundare och lägger du istället en extra lång linje skapar det en illusion av att ögonen är bredare.

Matcha makeupen med ett ljust rosa rouge och ett ljust läppstift och du är redo att möta en glamourös höst.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxigt kit från Clarins. Köp nu!