Foto: Kasiam

5 vanligaste sminkmissarna med solpuder (och hur du undviker dem!)

Solpuder är en mirakelprodukt när det kommer till att förstärka lite glow – men visst har vi alla gjort de här misstagen :)

Misstag 1: Du använder solpudret som ett vanligt puder (för att få lite mer färg)

Det är frestande, men ack så fel det kan bli. Vill du ha mer färg på kinderna är det betydligt bättre att satsa på en bra brun utan sol för ansiktet. Här hittar du vår stora guide till brun utan sol – både för ansiktet och kroppen!

 

Misstag 2: Du använder solpudret som contouring

Solpuder och countouring är visserligen båda lite mörkare än din hudton – men de är långt från samma sak. Solpudret ska du applicera där solens strålar naturligt träffar ditt ansikte, contouring däremot används för att förstärka de skuggor som blir när solen strålar träffar ditt ansikte.

Solpuder drar vanligtvis mer åt ett varm, lite lätt orange nyans och kan innehålla skimmer och lyster. Contouring är istället mörkare och mattare än ett solpuder. På bilden ovan visar den vänstra halvan hur contouring ska appliceras och den högra hur solpuder ska appliceras. Här kan du läsa mer om skillnaden mellan solpuder och contouring!

Misstag 3: Du har inte rätt nyans på solpudret

Självklart, men ändå då lätt att göra fel på. På samma sätt som det gäller att välja en foundation för just din hy finns det ett solpuder som kommer att framhäva din hy på bästa sätt.

[adSpace placement="manual"]

Misstag 4: Du använder samma solpuder som alltid

Under en svensk sommar gör vi sällan av med ett helt solpuder, vilket gör att de blir en trogen följeslagare i necessären. Men även smink har ett bäst före datum och för puder är den tiden oftast mellan 12-18 månader.

Vilken tid som gäller för just ditt solpuder kan du ofta se om du tittar på etiketten. Siffran i symbolen ovan visar hur många månader den håller som öppnad. Har du svårt att minnas så ta för vana att anteckna vilken månad och år du öppnade förpackningen.

 

Misstag 5: Du använder samma borste till allt

Foto: lokisurina

Att använda samma borste till såväl rouge, solpuder och puder är visserligen smidigt – men sällan så snyggt. Vi spenderar mycket pengar på att ha rätt nyans av respektive produkt så varför låta den mixas med andra i borsten?

LÄS OCKSÅ: Så ska du rengöra dina sminkborstar (din hy kommer tacka dig!)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!