10 proffstips som tar din ögonmakeup till en helt ny nivå

Oavsett om du ska göra en naturlig ögonmakeup med mascara eller en full sotning så har makeup artisterna en arsenal av knep som höjer resultatet till en ny nivå. Här är 10 av våra favoritknep som genast lyfter din makeup!

Ämnen i artikel:

1. SKAPA EN JÄMN GRUND RUND ÖGAT

En bra grund för en vacker ögonmakeup är basen, börja därför med att täcka rodnader runt ögonen och vid tårkanalen med concealer. Med en jämn och vacker grund kommer dina ögon fram på bästa sätt oavsett hur stark makeup du väljer att lägga.

2. SKAPA EN FELFRI BAS GENOM ATT BÖRJA MED ÖGONEN

För att minimera risken att ögonskuggan pudrar och förstör resten av din sminkning kan du börja med att göra ögonmakeupen och applicera foundation, rouge och puder först efter att du sminkat ögonen.

3. SKAPA EN FELFRI BAS MED PUDER

Vill du se helheten när du sminkar ögonmakeupen kan du applicera ett tjockt lager puder mitt på kinden, om det faller ner ögonskugga gör det inget. När ögonmakeupen är klar borstar du lätt bort pudret och den skugga som trillat ner.

4. ÖPPNA ÖGONEN MED EYELINER

För att få till den perfekta kråksparken på din eyeliner ska du sträva efter att låta den förlänga ögats naturliga nedre linje, det kommer att göra att dina ögon upplevs som större.

5. KÖP EN SMAL PENSEL

Målar du din eyeliner med en pensel så gå till en måleributik och köp deras tunnaste akvarellpensel, några få strån räcker och du får snabbt möjlighet att förfina din linje till perfektion

5. SMINKA DEN PERFEKTA LINJEN

Är det svårt att få till en rak linje i eyelinern kan du lägga en stödlinje i form av en bit papper eller ett kreditkort längs linjen för kråksparken och fylla i den med din eyeliner.

7. GE ÖGONFRANSARNA EN VOLYMBOOST

När du applicerar mascara är det svårt att komma åt fransarna längst in vid ögat, har du ljusa fransar och en tydlig eyeliner kan det därför vara bra att fylla i ögonfransarna så nära fransroten du kan komma. Lättaste tricket är att ta en skarp borste, exempelvis en sned ögonbrynsborste och pensla den i lite mascara. Slut ena ögat och pensla ögonfransarna med mascara från fransroten och ut.

8. FRAMHÄV SVÄRTAN I SIN MAKEUP

För en riktigt intensiv blick gör svart kajal i innerögat stor skillnad, men det kan vara obehagligt att applicera den, tricket är att titta ner i motsatt riktning mot var du vill applicera kajalen.

9. RÄTT NYANS GER STÖRRE ÖGON

På samma sätt kan en ljus kajal ge intryck av större ögon. Välj inte kritvit, utan en ljust beige nyans, så lik din egen ögonvita som möjligt. Då kommer resultatet att bli mer naturligt.

10. SKAPA EN ÖGONMAKEUP MED DJUP

Bästa knepet för att skapa en dramatisk ögonmakeup är att kombinera mörka och ljusa färger. En mörk sotning behöver inte bara bestå av svart utan kan tillexempel byggas upp med grå som bas, svart som mörk nyans och silver som ljus.

Du vill kanske även läsa:

9 sminktips på hur du kan sminka fram vacker lyster

Makeupen som snabbt ger din hy en pigg och fräsch lyster

Få vackert välformade ögonbryn med våra bästa tips (vi lovar att du inte hört alla innan)

Vill du ha fler liknande tips? Gilla oss på facebook så missar du inget!

Foto: Alloverpress

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 165 000 kvinnor - läs Damernas Värld! Se erbjudande!