ANNONS

Innehåll från Swedavia

Starta från grunden - proffsens bästa foundationstips

Det gäller att börja från grunden så det finns en bra bas att bygga vidare från- detta gäller inte minst skönhet. Vi frågade två proffs om deras bästa tips när det handlar om foundation.

Eftersom foundations finns i en uppsjö av varianter - mousseform, flytande, puder osv är det inte alltid lätt att hitta rätt.  Det allra enklaste sättet att köpa rätt färg, form och märke är helt enkelt att bege sig till en butik med kunnig personal.

På Arlanda arbetar Maria Milkin som Beauty Advisor på Make Up Store och hon tipsar om att alltid prova foundation i dekolletaget och på halsen upp mot ansiktet - då vet du att färgen du valt matchar din hudton. På frågan hur man ska veta vilken foundation som är rätt tycker Maria att man dels ska se till sin hudtyp, dels tänka lite på vad det är för årstid.

-Vår CC-foundation passar alla, den är lite täckande men ger en fin och naturlig look. Dessutom innehåller den spf 30 och jämnar ut pigmenteringen, perfekt nu på sommaren. Vi har också Liquid foundation som är perfekt för de med lite torrare hy och matt foundation som är super om huden är lite fet. Studio Foundation är den som är mest täckande men den måste man arbeta ut ordentligt för att få ett bra resultat.

På Rituals har man hämtat inspiration från Cleopatras Egypten och baserar sina foundations på mineraler och ädelstenar.

- Eftersom våra foundations är mineralbaserade är de väldigt lätta, men de täcker ändå lite. De täpper inte till porerna och innehåller också spf - skönt nu när man ska vara i solen!

Pia Albertsson som är Beauty Advisor på Rituals ger också rådet att se till ljuset är bra där du provar din foundation så du slipper tråkiga överraskningar när du väl gjort ditt inköp men tycker även att man samtidigt ska köpa ytterligare en sak- en bra borste.

- Använd alltid foundationborste om du har flytande foundation. Då bli looken mycket snyggare och hållbarare. Jag tycker borste är bättre än svamp eftersom svampar suger upp dels mycket av produkten, dels en massa bakterier. Borste är lättare att hålla ren, bara att tvätta med hårschampo eller handtvål, gärna en gång i månaden.

Även Maria rekommenderar att man använder foundationborste, exempelvis Make Up Stores variant med tvättbjörnshår som ger ett mycket fint och jämnt resultat men hon tipsar också om andra sorters borstar:

- Min favorit är en snedböjd borste för rouge, den är lätt att applicera med och man får lätt bra resultat. Jag tycker också man ska pröva  en blending brush som ger fina konturer på ögonskuggor särskilt om man sotar, då ser det väldigt professionellt ut.

Alla dessa produkter hittar du i Duty Free-butikerna på Stockholm Arlanda och Göteborg Landvetter flygplats – där du dessutom har prisgaranti. Minst 20% lägre pris på alla parfym- och kosmetikaprodukter jämfört med butikerna i city! I butikerna kan du dessutom få goda råd och experthjälp av våra kunniga säljare.Missa inte Maries make up-resa här på Damernas Värld- här besöker hon London!

För maximal avslappning när du reser tipsar vi här om hur du fixar eget minispa och vill du ha handfasta råd om hur du lägger olika make up-looker själv - titta på våra videotutorials där Marie Serneholt blir sminkad med inspiration hämtad från hela jordklotet  - första stoppen är knalliga London och guldtonade Tokyo!

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Swedavia och ej en artikel av Damernas Värld

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxiga produkter från Filorga. Köp nu!