Foto: Estrop-Barcelona

Tips på hårprodukter för torrt och livlöst hår

Damernas Världs skönhetsredaktör och skönhetsbloggare Carin Karlsson svarar varje vecka på läsarnas skönhetsfrågor här på Damernas.se. 

VECKANS FRÅGA: Hej Carin, undrar om du vet någon produkt som är bra mot " hårt" vatten, frågar eftersom jag bor i Italien och det är väldigt mycket kalk i vattnet här och det märks på håret.

Saluti från Rom

Svar: Hårt vatten innehåller mycket mineraler som till exempel järn, kalk och magnesium. Mineralerna reagerar med schampo och skapar en sorts hård beläggning på håret som hindrar fukt att komma igenom. Resultatet kan bli ett torrt, livlöst hår med en hårdare textur som är svårare att styla.

Det finns några sätt att komma runt problemet på. Du kan till exempel köpa ett vattenfilter till din dusch som filtrerar bort mineralerna och därmed mjukar upp vattnet (jag vet tyvärr inte om dessa finns i Italien men värt ett försök att leta!). Du kan även använda ett jonbindande schampo (chelating schampo på engelska) som fångar upp mineraler, metaller och annat som vi inte vill ska fastna i håret. Avsluta gärna med ett extra fuktgivande schampo eller inpackning. En hårolja kan även vara bra att använda för att ge håret extra vård.

Förslag på produkter:

Schampo: L'Anza Healing Pure Clarifying schampo, 159 kr.

Balsam: Björn Axén, Deep Repair Conditioner, 159 kr.

Hårolja: Maroccan Oil Original Treatment, 359 kr.

Lycka till!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + Clarins produkter & necessär. Köp nu!