Foto: " "

Varför skivar naglar sig?

Varför skivar sig naglarna? Och särskilt på vintern? Här hittar du svaret och får råd!

VECKANS FRÅGA: På vintern upplever många att naglarna skivar sig och går av, att naglarna allmänt är torra och känns spröda och trötta. Mina naglar skivar sig alltid på vintern. Vad beror det på och hur kan jag förhindra det?

/Linnea

LÄS MER: Här hittar du nageloljorna som räddar dina spröda naglar.  

SVAR: Att naglar skivar sig beror oftast på att de är fattiga på fukt. Något som ofta händer på vintern, då den kalla utomhusluften drar fukten ur fingrarna. Att ta långa varma duschar och bad (vilket man ju gärna gör när det är kallt ute) drar också fukten ur naglarna. Det du kan göra är att regelbundet behandla dina torra, rena naglar med nagelolja, det gör dem en välbehövlig fuktboost.

Att alltid diska med diskhandskar och slösa ordentligt med handkräm är andra tips. Prova gärna på Essies nagellack no chips ahead, det förebygger att naglarna skivar sig och gör dem starkare. En riktigt favorit i min bok! 

LÄS MER: Här hittar du nageloljorna som räddar dina spröda naglar.  

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!