Måste man tvätta bort sminket efter festen? Skönhetsredaktören svarar

Sminkborttagning kan kännas oerhört långt bort efter en helkväll. Men lugn – det finns snabba genvägar som gör din hy ren och återfuktad på noll tid!

H

elt ärligt – ingen orkar plikttroget ta sig igenom hela hudvårdsrutinen efter en helkväll. Och det är faktiskt ingen katastrof. Att helt hoppa över tvätt är däremot inte värt tidsvinsten.

Med en mjuk mikrofiberduk, speciellt för avsminkning, kan du få dispens att hoppa över rengöringsprodukter och sköljning. Du bara blöter och vrider ur, och den tar till och med bort vattenfast ögonsmink.

En annan lösning är att preppa sängbordet med rengöringswipes, eller micellärvatten och pads, redan innan du går hemifrån.

En regenererande nattmask eller crème på det och du kan somna med gott samvete. Att du får bort makeup och smuts, och återfuktar, är det allra viktigaste.

Om du brukar vakna med svullna ögonlock gör du dig själv en tjänst genom att komma ihåg att även lägga en avsvällande ögoncrème innan du somnar. Kolla efter koffein på ingredienslistan, det verkar avsvällande och dränerande.

Sminkborttagning – skönhetsredaktörens produktval efter festen

Skönhetsredaktören tipsar om sminkborttagning som går fort – perfekt efter festen!

Beauty Towel, en handduk tillverkad av fiber och polyester som skonsamt löser upp din makeup med hjälp av vatten. Handdukens två sidor har olika användningsområden: den med kortare fibrer avlägsnar makeup (även vattenfast!) och sidan med längre fibrer peelar huden. Amelie Soie BeautyTowel, läs mer och köp här

Sminkborttagning – måste man ta bort sminket efter festen?

Rengöringswipes från Clinique med micellär rengöringsvätska som gör att du snabbt kan ta bort makeup utan att behöva vatten. Perfekt när du har ont om tid. Läs mer och köp här.

Sminkborttagning även efter festen? Skönhetsredaktören tipsar som snabba rengöringsprodukter!

Micellärt rengöringsvatten som rengör, tar bort makeup och återfuktar. Passar alla, även dem med känslig hud. Ett budgetkap från Nivea. Läs mer och köp här. 

Sminkborttagning – måste man ta bort smink varje kväll? Skönhetsredaktören svarar!
Lyxig nattbehandling från Elemis som både är uppstramande och utjämnande. Innehåller bland annat padina pavonica, mikroalger och oligosackarider som ger en jämnare hudton och mjukare hud. Läs mer och köp här. 

Måste man alltid ta bort sminket? Skönhetsredaktören tipsar om rengöring och hudvård

Goodnight Glow från Ole Henriksen är en rik crème som tack vare att den innehåller AHA-syror och bakuchiol (en naturlig, retionalliknande ingrediens) jämnar ut huden och ger maximal återfuktning. Läs mer och köp här.