Snyggaste frisyrerna 2017 – hitta en look som passar just dig

De trendigaste frisyrerna 2017 bjuder på stor variation. Långt eller kort hår, kort bob eller lång page, lugg eller inte – i år finns alla möjligheter att hitta en trendig och cool look som passar just dig. Bäst av allt är kanske att den naturliga textur toppar trendbarometern 2017 – perfekt för oss som gillar enkla frisyrer!

Annie Ankervik.

Med hjälp av Annie Ankervik, frisör och hårstylist på DOM Hairdressing, har vi sammanställt de största hårtrenderna för 2017.

Frisyr 2017: Lugg

hartrender1

Foto: All About Fashion

”Jag älskar luggar! Jag tror att 2017 kommer att få se många luggklipp. Oavsett som det blir korta ”babybangs” eller lite längre med 70-talsvibb.”

LÄS ÄVEN: Sugen på att klippa lugg? Inspiration för alla ansiktsformer!


Frisyr 2017: Riktigt rakt hår

hartrender4

Foto: All About Fashion

”Viktigast är en ordentlig föning som gör alla rötterna raka. Alla vet hur svårt det är att platta rötterna, så hemligheten är att föna dem raka innan du tar fram plattången. Använd värmeskydd och se till att stänga fjällskiktet med en fön innan du plattångar på det.”

Frisyr 2017: Håraccessoarer och smycken (passar bra för kort hår)

hartrender5

Foto: All About Fashion

”Förutom att det har varit mycket juveler överlag i håret denna säsong så kommer det även mycket textilier. Scrunchie, tygtofsen, har ganska många hittat.

fendi-visning

Foto: All About Fashion

”Jag älskar den här idéen med att klistra fast håraccessoarer. Superbra om man har kort hår och hårspännen känns överflödiga.”


Frisyr 2017: Naturlig textur och ”lived in” (perfekt för långt hår)

hartrender9

Foto: All About Fashion

”Många designers vill framhäva modellernas egna texturer eller ha frisyrer som påminner om ”dagen efter hår” där hårens egna egenheter får sätta personlig prägel. Perfekt sommarhår! Jag tror vi kommer att få se mer rörelse i håren 2017 – hår som sparas ut till hela längder kommer nu igen bli lätt uppklippta. Här från Alexander Wang SS17.”


Frisyr 2017: Wet look

hartrender-10

En elegant ”wet look” har synts på både Altuzzaras, Célines och La La Berlins visningar för SS17.


Frisyr 2017: Boben – en kortare page

hartrender14

Foto: All About Fashion

”Den korta boben både tror och hoppas jag blir poppis i år! Guido Palau klippte flera modeller i denna bob under Pradas vårvisning (bilden till höger) och jag älskar den. Jag märker att fler och fler av mina kunder är sugna på att klippa av håret och många vågar också göra det.”


Frisyr 2017: Boycut

hartrender6

Foto: All About Fashion

Short hair, don’t care är helrätt i år. Kortklippt och helsnaggat har synts på catwalken både för vår- och höstsäsongen, här är 35 inspirerande looks.


Hårfärger 2017 – här är trendigaste färgerna just nu

Hårfärger 2017: Blorange

hartrender8

Foto: All About Fashion

Bild: Bleach London

”Det är så kul att det varje säsong kommer ett nytt namn på färgtrender. Vi har haft bronde, sombre och 2017 års grej är blorange. En blandning av blont och orange. Jag älskar den här ”dammiga” känslan som modeller Georgia Jagger har på sin. Det har så länge varit populärt med kalla toner att jag som frisör och hårstylist blir överlycklig när de varma tonerna kommer tillbaka. I år vill jag se mer av guld, strawberry blond och ”blorange”.


Hårfärger 2017: Starka färger

hartrender3

Foto: All About Fashion

”Många designers castade i år modeller/eller färgade exklusivt modeller för deras visningar med färger som sticker ut. Jag tycker att färgerna känns lyxiga, om än extrema, då de är glansiga och unisona.”


Hårfärger 2017: Balayage

HARTRENDER15

Foto: All About Fashion

”Vi har under några år haft trender med ombre och sombre. Tekniker som alla skapas med en teknik som heter balayage. Namnet kommer från franskan och betyder att måla på och fortsatt trendig 2017. Vi vill att blont hår ska få en lite ljusare touch och att det bruna ska bli någon nyans ljusare med nougatinslag.”


Hårfärger 2017: Coola färgeffekter

hartrender12

Foto: All About Fashion

”En del designers har valt att lägga till roliga färgdetaljer men lite mer tillfälliga sådana. Älskar huvudbandet av metallisk färg på Issey Miyakes visning och Paco Rabannes färgglada ombre är underbar.”

NUVARANDE Snyggaste frisyrerna 2017 – hitta en look som passar just dig
NÄSTA Sverrir Gudnason om att spela Björn Borg: ”Jag är inte särskilt lik honom”