Solkräm i ansiktet? Farhågor om akne, vitt kladd och makeup som glider runt som Bambi på is kan få de bästa av oss att ignorera spf:en. Men med nya generationens solkrämer får du världens bästa antiage-försäkring – utan baksmällor som fet hy och finnar. Här är 6 bra solskyddsfavoriter för att skydda ansiktet.

Bästa solkrämen för: Torrisar

Acos hudvårdsteam har kokat ihop en välgörande cocktail med tre välkända fuktingredienser – propandiol, glycerin och diglycerin – som tankar din hy med fukt på djupet. Diglycerinet är hudvårdens motsvarighet till en kamelpuckel, och fungerar som en reservoar för fukt. Utmärkt för solkänslig hy.

solkram-ansikte-1

ACO Hydrating face sun cream spf50+
Läs mer och köp här.


Bästa solkrämen för: Aknebenägen hud

Finnar idag eller rynkor (eller ännu värre) i morgon är ett dilemma många av oss känner igen. Är du känslig eller lätt får finnar är skydd av mineraltyp ditt bästa val. Denna smarting blockerar dumma strålar med naturliga mineralen titanoxid och tolereras av även den mest bråkiga hy. Dessutom lätt färgad, vilket betyder snygg à la minute.

solkram-ansikte-kiehls

Kiehls Ultra Light Daily UV Defense mineral sunscreen SPF 50
Läs mer och köp här.


Bästa solkrämen för: Stressad cityhud

Möt ett muskedunder som går ner och skadeförsäkrar även på cellnivå. Chanels forskarteam har identifierat en molekyl som stimulerar ett naturligt protein i huden, SPRR, som skyddar cellerna mot påverkan från sol, stress och avgaser. På så sätt anpassas skyddet på daglig basis. Storstadsbor, denna är till er.

solkram-ansikte-chanel

Chanel UV essentiel multi-protection daily defender UV pollution spf30 eller spf50
Läs mer och köp här.

Bästa solkrämen för: Hyperkänsliga

Har du extremt reaktiv, lättirriterad hy är det lätt att oroa sig över att ännu en produkt ska skicka huden rakt in i ett rött, kliande kaos. Den här franska pharmacie-favoriten är gjord för att skydda även de mest spröda. Tillsatt källvattet har lugnande egenskaper som hjälper stressiga hudtyper att komma till ro. Vattenresistent.

solkram-ansikte-2

Avène Eau thermale very high protection cream spf50,
Läs mer och köp här.


Bästa solkrämen för: Blank T-zon

Får du också rysningar när du minns solkrämerna som fick dig att se ut som om du gnidit ansiktet i ett smörpaket? Idag är lyckligtvis ekvationen solskydd plus matt hy full möjlig. Denna supertunna crème lämnar inte ett spår, varken vita eller glansiga.Bonus: passar känsliga hudtyper och täpper inte till porer.

ansikte-solkram-posay

La roche posay Anthelios XL ultra-light fluid spf50+,
Läs mer och köp här.


Bästa solkrämen för: Tidsoptimisten

Bussen går om fem minuter och blotta tanken på ett extra steg i skönhetsrutinen får dig att hyperventilera av stress. Om väntan på lager av crèmer som ska smälta in i huden är inte din grej, välkomna denna solskyddsbooster i ditt liv. Blanda helt enkelt ner i din vanliga dagcrème eller foundation. Klart.

solkram-ansikte

Dermalogica Solar defense booster spf50,
Läs mer och köp här.

beautyedition_1

NUVARANDE Skydda ansiktet mot solens strålar – här är 6 bästa solkrämerna
NÄSTA Moderedaktörens val – snyggaste plaggen för en cityweekend