Foto: Uniqlo

Spana in Uniqlos nya designersamarbete – brittiskt stilarv i fokus

Idag släpps Uniqlo x JW Anderson höstsamarbete för 2019. Spana in de brittiskt inspirerade plaggen och hör designern Jonathan Andersons egna ord om kollektionen.

Den japanska modekedjan Uniqlo har en nära relation till brittiske designern Jonathan Anderson (som är kreativ direktör för egna märket JW Anderson och för det spanska modehuset Loewe). De har nämligen släppt tre succékollektioner tillsammans och nu är man tillbaka med en fjärde. Den 17 oktober släpps deras gemensamma höstkollektion och denna gång står Jonathan Andersons brittiska arv i fokus. 

Berätta om inspirationen bakom kollektionen.

– Jag är uppväxt i London och har alltid haft ett öga för typiskt brittiska element. I höstens samarbete med Uniqlo kändes det självklart att göra kollektionen ”brittisk”, med tydliga referenser till vårt mode och vår kultur, säger Jonathan Anderson.

Jonathan Anderson är kreativ direktör hos JW Anderson och Loewe. Foto: Scott Trindle

Vilka mönster och färger har ni arbetat med?

– Vi har mycket poppiga inslag av färger som kontrasteras mot tartanen, vilket får det brittiska mönstret att kännas mer modernt.

Kan man se likheter med din egna höstkollektion för JW Anderson?

– Det finns vissa antydningar till JW Andersons kärna; dels de lappade inslagen och leken med proportioner, även om de inte är lika extrema som det vi visar på catwalken.

LÄS MER: Hyllade designern Selam Fessahaye släpper kollektion med Monki

Vilket är ditt favoritplagg från samarbetet?

– Jag älskar de rutiga kiltkjolarna och de vändbara jackorna. Det finns även många bra jumpers.

Plagg ur JW Anderson och Uniqlos A/W19-kollektion.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxigt kit från Clarins. Köp nu!