Sportigt sommarmode

Motorcross-jackor, hjälmar, motorcykel-byxor och skinnjackor. Hästkrafterna har tagit sig in på catwalken i sommar! Damernas.se guidar dig till den sportiga trenden efter klicket. Du får dessutom tips på hur du bäst bär den... Gasen i bott, virvel i tanken! Hästkrafterna har tagit sig in på catwalken i sommar, och racar jämte klassiska sportplagg som kepsen, meshlinnet och parkasen i vårens sporttrend. Alexander Wang kantar sin vårkollektion med boxiga motorkrossjackor och hjälmar, medan Acne klär sina modeller i motorcykelbyxor. 

Italienska Prada döpte sin kollektion till ”Kvinnor och bilmotorer”, och skickade ut modellerna iklädda vackra kreationer med Chevroleter på. Och lite flames för att förhöja den så trendiga 1950-talskänslan.

Även Akris har tittat på motorsport, och inspirerats av filmen ”Gran prix” från 1966 eftersom ”Män och kvinnor var klädda till perfektion” under den eran. Motorsporten gasade igenom halva modevärlden, och gjorde även en anhalt hos Antonio Berardi, som satte lackade läderdetaljer på sina kreationer eftersom det ”påminner om bilar från 1950-talet”. 

TRENDTIPS!– Mesh, mesh och åter mesh. Den sportiga meshen, som syns på både kjolar, toppar och jackor, är perfekt för sommarens heta dagar, och dessutom supertrendigt.
– Boxigt värre! Den boxiga jackan – bomberjackan eller motocrossjackan – är inte bara trendig när sommarkvällen blir kall, utan följer med in i modet i höst. Perfekt investering helt enkelt.

Alexander Wang, Akris, Alexander Wang, Prada, Antonio Berardi
Acne, Prada, Acne, Akris, Alexander Wang 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!