Brun utan sol är den bästa genvägen till solkysst hud utan rynkor. I vår stora guide listar vi brun utan sol-produkterna för både kropp och ansikte som får bäst i test 2019, vad du ska tänka på när du applicerar din kräm, mousse eller spray (använd handske!) och guidar till allt du behöver veta om brun utan sol för ett fläckfritt resultat. Lycka till!

Brun utan sol bäst i test 2019 – innehåll

 1. Stort bäst i test – här är bästa brun utan sol-produkterna för kroppen
 2. Tips på hur du applicerar, undviker fläckar och får bort brun utan sol
 3. Bästa brun utan sol-produkterna för ansiktet
 4. Vanliga frågor om brun utan sol
 5. 5 vanliga missar med brun utan sol
 6. Fler bäst i test-artiklar


Stort bäst i test – här är bästa brun utan sol-produkterna för kroppen

Bästa brun utan sol 2018: här är bäst i test.

Brun utan sol 1: Mousse från Kicks gör underverk över en natt

Overnight self tan body mousse, 200 ml, Kicks.
Ofärgad mousse som verkar över natten. Lätt att få jämn, absorberas snabbt och kladdar inte. Huden blir gyllenbrun och fläckfri, och färgen håller flera dagar. Något stark grapefrukt-doft, som försvinner efter dusch.
BETYG: 4.9
Läs mer och köp här.


Bästa brun utan sol-moussen, brun utan sol spray och kräm för ansikte hittar du här.
Brun utan sol 2: Som en vecka i solen i St Tropez

Gradual tan one minute pre-shower mousse, 120 ml, St Tropez.
Ger en lätt solkysst hud på en minut. Färgen går att bygga upp vid daglig användning. Återfuktande mousse som lämnar en vit hinna, vilket gör det lätt att se var du applicerar – perfekt för nybörjaren. Noll doft, noll väntan.
BETYG: 4.7
Läs mer och köp här.


Skippa brun utan sol tabletter och satsa på en ordentlig kräm istället - här hittar du de bästa.

Brun utan sol 3: Lyxsemester på tub från Clarins

Self tanning milky lotion, 125 ml, Clarins.
Lotion som återfuktar på djupet – passar även torrisen. Knäskålar och fotknölar kräver lite extra uppmärksamhet, annars lätt att få ett jämnt glow. Resultatet håller i fem dagar. Stort plus för härlig semesterdoft.
BETYG: 4.6
Läs mer och köp här.

 

Så applicerar du brun utan sol - och bästa how to:s hittar du här.
Brun utan sol 4: Väldoftande och hållbart från Ecococo

Self tan dark bronze, 250 ml, Ecococo.
Återfuktande hudcreme med kokosolja som fick även BUS-skeptikern på fall. Ger en djupare färg. ”Resultatet syns direkt, vilket gör appliceringen lätt. Färgen håller i en vecka och bleknar gradvis”, säger en testare.
BETYG: 4.5
Läs mer och köp här.


Före och efter-resultaten varierar beroende på vilken brun utan sol du väljer, därför har vi listat de bästa!
Brun utan sol 5: Bruna ben direkt från James Read

Bronzing mousse face & body, 200 ml, James Read. 
Doftfri, snabbtorkande mousse som ger en naturlig färg. ”Efter tre timmar har nyansen mognat till en djup bränna som drar åt terrakotta snarare än gult”, säger en testare. Var extra noga vid torra partier och i ansiktet.
BETYG: 4.3
Läs mer och köp här.


BUS, brun utan sol från Dove för ansikte och kropp.

Brun utan sol 6: Bra budgetalternativ från Dove

Dermaspa summer revieved self tan lotion, 200 ml, Dove.
Creme som kräver noggrannhet vid applicering. Ger en lätt färg direkt, men går att bygga upp. ”Förvänta dig juni-glow snarare än djup charterbränna”, säger en testare. En svag BUS-doft hänger kvar hela dagen.
BETYG: 4.2
Läs mer och köp här.


Hur får man bort brun utan sol? Kan man sola med brun utan sol? Hur applicerar man brun utan sol? Det är frågor vi besvarar i denna artikel.

Brun utan sol 7: Intensiv färg från Cocoa Brown

1 hour tan, 140 g, Cocoa Brown by Marissa Carter.
Färgad mousse som gör appliceringen lätt. Går att bestämma nyans själv och ger färg från 30 minuter till tre timmar. Finns i fyra nyanser. Minus för stark doft och för att produkten kräver underhåll för att inte försvinna.
BETYG: 4.1
Läs mer och köp här.


Billig och effektiv brun utan sol från aco utan fläckar.

Brun utan sol 8: Diskret täckning från Aco

Self tanning lotion, 150 ml, Aco.
Cremen har en lätt konsistens som känns mjuk och kylande. Bra tub och enkel att dosera. Ger en lätt nyansskiftning som går att bygga upp till djupare färg. Minus för att färgen blir något orange.
BETYG: 4
Läs mer och köp här.

Tips på hur du applicerar, undviker fläckar och får bort brun utan sol

Undvik fläckar genom att ta bort brun utan sol på rätt sätt.

Tips 1: Peeling mot fläckar

Bästa försäkringen mot fläckigt resultat är peeling eller torrborstning två till tre gånger i veckan för att få bort döda hudceller och få fram mjuk, jämn hud med glow. Fuska inte på denna punkt! Skrubba eller torrborsta i cirkulerande rörelser i riktning mot hjärtat för att få fart på cirkulationen. Till ansiktet väljer du antingen peeling med korn, syra eller enzymer (produkttips nedan!). Skölj alltid med ljummet vatten efter torrborstning eller skrubbpeeling. Föredrar du kroppspeeling utan korn eller har vanliga hudtillståndet Keratosis pilaris, alltså små kroniska ”kalkonknottror” runt hårsäckarna på armar och ben, välj peeling i bodylotionformat som polerar bort döda hudceller med hjälp av syra.

LÄS OCKSÅ: Bästa kroppsscrubben för vacker och återfuktad hy – vi utser bäst i test

Tips 2: Återfukta mot fläckar

Ett måste för att undvika att din brun utan sol lämnar fläckar och ränder är att se till att torra hudpartier är ordentligt återfuktade. Koncentrera dig på områden där huden ofta är som mest torr, som knän, armbågar, fötter, nagelband och händer. För bästa resultat smörj med fet lotion eller olja och vänta någon timme tills produkten helt absorberats.


LÄS OCKSÅ: Kroppsoljorna som räddar torr hy – här är produkterna som får bäst i test

Tips 3: Använd en handske

1. Använd alltid applikationshandske. Vi lovar – det är en investering värd att göra. Risken för ränder och vita fläckar minskas drastiskt.

2. Dra alltid handsken från anklarna och handlederna och uppåt. Gör detta två gånger, massera alltså inte. Då ser du redan efter första appliceringen om du missat en fläck. Tänk på att din hud bara kan ta emot en liten mängd i taget, så applicera hellre flera små mängder än en stor klick.

3. Fortsätt upp mot magen, bröstet och armarna. Be gärna någon i din närhet om hjälp att smörja in ryggen. Var försiktig med områden som armhålan (undvik den inte, men var lite snål med produkt) och undersidan av armarna. I solen blir dessa områden aldrig lika bruna som resten av kroppen, så det ser lätt onaturligt ut om du smörjer lika intensivt där.

brun utan sol handske från st tropez.

Bästa brun utan sol-handsken: St Tropez Tanning mit, 59 kronor.

Tips 4: Finputsa för perfekt finish

Känner du dig färdiginsmord? Se till att färgen är utjämnad mellan tårna och fingrarna med hjälp av lite bomullspads. Områden som lätt får för mycket färg av brun utan sol är även knä- och armveck. Dra gärna av dem med en näsduk när du är klar för att minska mängden kräm.

Kontrollera att du inte har glömt bort att smörja in halsen och öronen med färg och se till att dina handflator är helt fria från brun-utan-sol.

Vänta gärna 20 minuter innan du klär på dig, eftersom brun-utan-sol-produkter kan missfärga plagg. När du väl klätt dig, satsa på lite mörkare, löst sittande kläder och undvik gärna ljusa och tighta kläder då de både kan missfärga kläderna och din färg.

Före och efter-resultat med BUS.

Tips 6: Så applicerar du brun utan sol i ansiktet

Precis som din kropp behöver också ditt ansikte vara rent från smuts och döda hudceller innan du applicerar brun-utan-sol. Använd en mild peeling anpassad för ansiktet och arbeta med varsamma rörelser. Skölj av och följ upp med en återfuktande ansiktskräm som helt får absorberas.

LÄS OCKSÅ: Bäst i test – ansiktspeelingen som ger din hy lyster

Smörj ansiktet med en brun-utan-sol-produkt som är anpassad för ansiktet. Att använda samma produkt till ansiktet som till kroppen kan vara en dålig idé, eftersom de ofta är för feta i konsistensen och kan orsaka orenheter. Var särskilt varsam kring hårfästet och ögonbrynen när du applicerar färgen, smörj gärna in dem med lite vaselin innan så minskar du risken för missprydande fläckar.


Bästa brun utan sol-produkterna för ansiktet

Bäst i test: brun utan sol för ansiktet.

1. Bästa brun utan sol för ansiktet – för nybörjare

Radiance-plus Golden glow booster, 15 ml, Clarins.
Droppar som du blandar i din vanliga fuktkräm. Ger en lätt solskysst look som enkelt kan byggas upp steg för steg. Lätt solkysst look.
Läs mer och köp här.

Brun utan sol för ansiktet - bäst i test

2. Bäst brun utan sol för ansiktet – för glow

Aqua-gelée autobronzante, 50 ml, Biotherm.
Ger superfin lyster, kladdar inte och ger snabb resultat. Ger en naturlig bränna som håller i ett par dagar.
Läs mer och köp här.

Brun utan sol för ansiktet - bäst i test

3. Bäst brun utan sol för ansiktet – för känslig hy

Faux tan face gradual glow sunless face tanner, 50 ml, BareMinerals.
Ger fin naturlig bränna utan att täppa till eller irritera, med andra ord perfekt för känslig hy. Innehåller kastanjevatten som ger en gyllenebrun färg i upp till en vecka.
Läs mer och köp här.


Brun utan sol från Kicks.

4. Bäst brun utan sol för ansiktet – fläckfritt

Daily gradual tan face cream, 50 ml, Kicks.
Lätt gel med doft av persika. Appliceras 3 kvällar i rad och bygger upp en naturlig solbränna utan fläckar. Plus för smart pump.
Läs mer och köp här.


Vanliga frågor om brun utan sol

Snygg, naturlig bränna med brun utan sol.

Varför luktar brun utan sol?

Den där typiska brun utan sol-lukten kommer från den kemiska processen i din egen hud när sockret i huden ”karamelliseras” så att du blir brun. Det aktiva ämnet i brun utan sol är DHA (dihydroxiaceton), en sockerart som reagerar med proteiner i hudens yttersta skikt och gör din hud mörkare. Ju högre DHA en produkt innehåller, ju mörkare och djupare blir färgen.


Finns brun utan sol som inte luktar?

Så länge det aktiva ämnet är DHA så går det inte att komma ifrån doften, men vissa fiffiga skönhetsvarumärken har hittat sätt att maskera doften. St Tropez gick nyligen samman med dofthuset Givaudan, som ligger bakom dofter som YSL opium och Dior J’adore, och utvecklade en doftteknologi där DHA-lukten bäddas in i en komplex (supergod!) doftbild där våra näsor inte kan urskilja några spår av DHA-doft. High-tech beauty när den är som bäst.


Varför kladdar brun utan sol?

Brun utan sol går inte in i huden lika snabbt som en vanlig lotion. Du kan få gå omkring och vänta på att den ska sjunka in om du inte vill riskera att få gula fläckar på kläderna eller lakanen.


Varför blir brun utan sol orange?

Sannolikt har du applicerat för mycket produkt, eller valt en nyans som är för mörk för din naturliga hudton. Bäst resultat får du med en brun utan sol som är två-tre gånger mörkare än din egen hudton. Satsa på ”gradual tanning” där brännan byggs upp små steg i taget.


Varför får jag fläckar av brun utan sol?

Är inte huden ordentligt peelad ligger döda hudceller kvar på ytan som gör det omöjligt att få jämn brun utan sol-färg. Peela huden två till tre gånger i veckan, även när du bär brun utan sol (men låt det gå någon dag efter senaste applicering). Ett annat dilemma är torra hudfläckar som suger åt sig mer färg än återfuktad hud. Smörj därför alltid torra partier som knän och armbågar. Investera i en appikatorhandske och stryk på färgen istället för att massera i cirklar för att slippa fläckar. Och välj en färgad brun utan sol, så ser du direkt om du missat några fläckar.


5 vanliga missar med brun utan sol

 1. Du skippar preppet
  Torr, fnasig hud suger åt sig brun utan sol med resultatet att kroppen snart ser ut som en lerstänkt världskarta.
 2. Du väljer fel nyans
  En produkt som lovar ”deep” eller ”dark” nyans kommer inte att förvandla blanka ben till Beyoncé-spiror över en natt. Är du ljus – bygg upp nyansen stegvis med ljusare nyanser.
 3. Du missar händerna
  Var noga med att tvätta handflatorna, men se till att det fortfarande finns produkt kvar på handryggen.
 4. Du glömmer efterstädningen
  Städa med en tunn pappersservett runt fotknölar, nagelband, knogar och andra ställen där färg lätt fastnar.
 5. Du gnuggar tyg
  Satsa på luftiga plagg. Efter din första dusch, undvik hårt gnuggande med handduken.

Fler bäst i test-artiklar

Bäst i test: Mascara

Bäst i test: Solpuder och bronzer

Bäst i test: Concealer

Bäst i test: Foundation

Bäst i test: BB cream och CC cream