En av vinterns värmande storfavoriter är hoodietröjan, ett plagg som likt en kameleont kan både vässa och vardagsanpassa en look. Vår moderedaktör Emilia Klang visar hur du stylar den på tre olika sätt.

Resultatet blir alltid bra när street möter skräddat.

En varm och skön hoodie – gärna med ett träffsäkert budskap –funkar till precis allt: kostymen, söndagslooken eller mer uppklädda tillfällen. Och det är ett plagg som äntligen har fått den stjärnstatus det förtjänar.

Hoodie med tryck, av bomull, XS-L, 600 kr, Cheap Monday.


Stil 1: Till kostymen

Jag gillar krocken mellan skräddat och street, och kombinationen hoodie och kostym är svårslagen i min bok. Jag har valt en hoodie som inte drar till sig för mycket uppmärksamhet men ändå tillför något intressant.

Foto: Kristin Lorenzen

Rutig kavaj av ull, stl 32–40, 15000 kr, och rutiga kostymbyxor av ull, stl 32–40, 7 700 kr, båda Calvin Klein/stylebop.com. Örhängen av silver, 899 kr, Dyrberg/Kern. Väska med kedja, av polyuretan, 249 kr, Bik Bok.

Stil 2: Fixad för fest

Har du en tendens att känna dig uppklädd i festkläder? Matcha en prydlig kjol – gärna med utsmyckningar – och höga stövlar med hoodien för en bra kontrast som klär ner looken en aning. Kontraster är alltid intressanta!

Foto: Kristin Lorenzen

Kjol med applikationer, av bomull/viskos/acetat/elastan, stl XS-XL, 6 000 kr, Dorothe Schumacher. Svarta skinnstövlar med orange klack, stl 35-41, 4 700 kr, By Malene Birger.


Tips! Häng med Damernas Värld på en inspirerande träningsresa till Mallorca i vår – läs mer här!


Stil 3: Sportig touch

Den sportiga trenden är stor den här säsongen, och vad passar då bättre än en hoodie? För att göra looken intressant, tänk på att mixa material. En dunjacka med lackad yta och ett par sidenbyxor höjer vardagslooken och gör den lite mer spännande.

Foto: Kristin Lorenzen

Lackad dunjacka av polyester/dunfjädrar, stl 34-38, 12 000 kr, Moncler/stylebop.com. Mörkblå byxor med slits, av polyester, stl XS-XL, 1 899 kr, Hunkydory. Örhängen av silver, 899 kr, Dyrberg/Kern.

NUVARANDE Styla hoodien på 3 olika sätt – moderedaktör Emilia Klang visar hur
NÄSTA ”Jag slutade använda schampo – och mitt hår har aldrig mått bättre”