17 karriärfrågor till kvinnan bakom heta märket Holzweiler!

Norska märket Holzweiler är ett av Nordens mest omsnackade just nu. Läs Susanne Holzweiler Røe berätta om familje- och modeföretaget och hur hon tänker kring sin karriär.

Susanne Holzweiler är grundare och boss på norska klädmärket Holzweiler som hon driver ihop med sin bror Andreas.

17 karriärfrågor till Susanne Holzweiler

När förstod du vilken jobbväg i livet du ska ta?

Jag har alltid drömt om att köra mitt eget företag, så när min bror Andreas ringde mig för elva år sedan och frågade om vi skulle starta en byrå tillsammans visste jag: This is it!

Var det läskigt att starta eget?

”Att starta eget har alltid varit min dröm, så det kändes bara otroligt rätt. Det har såklart varit svårt ibland, har vi gjort många misstag på vägen. Det har blivit många sömnlösa nätter och en hel del oro, särskilt kring det ekonomiska under de första åren. Men när du äntligen börjar bygga din dröm så ser du inte på utmaningarna på något annat sätt än något som du bara ska igenom, att lära dig något av.”

Har ni någonsin tvivlat på att ni skulle klara det?

”Jag måste erkänna att ifall någon för elva år sedan sagt att vi skulle ha skapat ett familjeföretag, ett varumärke som säljs i de bästa butikerna i Skandinavien och på Net-a-Porter, Colette och Liberty så hade jag nog inte trott på det. Men nej, jag tvivlade aldrig på att vi skulle klara det. Att  ge upp har på något sätt aldrig varit ett alternativ.”

 Vad är det roligaste med att driva ett eget modeföretag? 

”Att skapa ett dedikerat team och tillsammans arbeta mot våra mål för Holzweiler. Jag älskar att skapa nya saker! Allt från kollektionerna till nya idéer … Processen alltid otroligt rolig!”

Holzweiler SS17.

Vad är det viktigaste du har lärt dig?

”Delegera!”

Vad gör tappar sugen?

”Då bryter jag vardagliga mönster. Det kan vara allt från att resa bort och samla inspiration till att bara gå en promenad i skogen!”

Hur ar dig som chef?

”Jag har hört från min personal att jag är inspirerande och att visar att jag genuint bryr mig om deras utveckling och att de mår bra på jobbet. Jag är ärlig på gott och ont.”

LÄSTIPS! Holzweilers Marie Murstads grymma garderob!

Vad kräver du av dina anställda?

”Mitt mål är att skapa en verksamhet där absolut all personal ger 110 procent varje dag. Jag vill att de varje dag när de går hem från jobbet kan säga till sig själva att ’idag har jag gjorde mitt bästa hela dagen’. Jag kräver också att vi är generösa, ärliga och positva mot varandra internt. Att vi har en god arbetsmiljö och en bra energi på jobbet är A och O.”

Vilka krav har du på dig själv?

”Jag jobbar mycket att vara mer närvarande i det jag gör, att multitaska mindre. Och på att bli bättre på att delegera så att jag kan koncentrera mig på att bygga Holzweiler istället för att fångas av tusen små sysslor.”

Holzweiler SS17.

Hur belönar du dig själv?

”I början som entreprenör jag kunde belöna mig med en väska eller liknande, men ironiskt nog saker blir mindre och mindre viktigt för mig . Egentid är den bästa belöningen jag kan få! Att börja dagen med en lång yogasession, och att njuta av en god frukost innan arbetet är lycka och belöning i vardagen för mig.”

Hur mäter du framgång?

”Den mäter jag på otroligt många olika sätt, eftersom det vi gör är så komplext och består av så många olika delar! Men om jag skulle välja en sak, måste det finnas en kombination av ekonomisk och hur vi känner oss personligen. Sitter vi olyckliga och utmattade, men med gigantisk tillväxt så är inte det ulitmat direkt. Båda delarna måste vara bra.”

Vilken är din bästa egenskap ur yrkesperspektiv?

”Det måste vara så att jag ger aldrig upp.”

LÄSTIPS! Spana in Jonna Berghs favoritlooker från Holzweiler!

 Vad behöver du hjälp med?

”Jag har förmodligen varit en typisk ’duktig flicka’ som tills nyligen var på väg att göra allt själv ’eftersom jag vet bäst’, men för 1,5 år sedan var jag tvungen att lära mig den hårda vägen att det var dags att lita på människorna runt mig. Det har  underverk för både för businessen och mig personligen! Så till alla kontrollfreaks där ute – lär dig att delegera! Det är kanske det viktigaste för att kunna driva ett företag och samtidigt ha mycket roligt på vägen.

LÄSTIPS! Karriärfrågor till norska Céline Aagard!

Vad är ditt mål?

”Att skapa en kreativ arbetsplats och ett varumärke som folk älskar att vara med. Som är i ständig utveckling, som aldrig står stilla, som har en röst och kan påverka oss alla i en positiv riktning. Också jag drömmer om att familjeföretaget, som jag och min bror startade och där vi har gått den otraditionella vägen och anställt våra föräldrar, kommer att gå vidare i generationer!”

Vad vill du hade du önskat att du vetat i början av din yrkeskarriär?

”Det är väldigt svårt att säga, jag tror att många av de misstag vi har gjort, bidrar också till att göra oss starka och har gett oss en riktning för vår framtid. Jag är verkligen glad att jag inte visste så mycket när vi började, naivitet är kanske några av de saker som har tagit oss långt.”

Vad driver dig?

” Utvecklingen driver mig! Om jag gör samma saker, rör mig i en cirkel osv … Då har jag tråkigt.”

Vad är det allra roligaste med ditt jobb?

”Jag får umgås, och samtidigt skapa min dröm, med min familj.”

KÖPTIPS! Hetaste skjortan från Sleek Atelier – köp den här!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!