5 frågor till Cecilia Bruno Jessen – designchef på 2nd Day

Danska designern Cecilia Bruno Jessens karriär har inkluderat flera danska varumärken. Nu blir hon designchef på 2nd Day, vars vår- och sommarkollektion inspirerats av storstadspuls och konst.

Vad har inspirationen varit för vårens kollektion?

– Vi gick in i en värld inspirerad av den höga energin på New Yorks gator under långa sommardagar och nätter, där känslan av frihet, självständighet och individualitet sätter prägeln. Konstnären Mark Rothkos abstrakta måleri och hans sätt att arbeta med olika nyanser och lager har inspirerat färgsättningen och kombinationen av kulörer.

Vem är 2nd Day-kvinnan?

–Det är en urban och modeorientead kvinna. Hennes garderob har en bas av denim och skräddat som hon kombinerar med färg och mönster.

Har du alltid velat bli designer?

–Jag har alltid drömt om det, men jag trodde det var mer ett ”fantasijobb” för min del, så jag sökte till juristlinjen. Precis när jag skulle börja plugga där tog jag chansen och sökte till en designskola. Det lönar sig verkligen att drömma högt och göra ändringar i livet.

Vilka är dina favoritdesigners?

–Jag gillar Victoria Beckham väldigt mycket, jag har stor respekt för henne och vad hon har åstadkommit de senaste tio åren. Alla trodde att hon skulle vara en modefluga och att en före detta popartist inte hade något att göra i branschen. Nu är hon en respekterad designer med en fantastisk stil. Sedan gillar jag att hålla utkik efter nystartade märken. Just nu är jag förtjust i Magda Butrym.

Vad är ditt bästa tips för att få en långvarigt hållbar garderob?

Först och främst: satsa på kläder av bra kvalitet med lång livslängd. Välj därefter basplagg som håller flera år. Sedan kan du addera ett par trendplagg för varje säsong som du kan styla med grunden som du har byggt upp.

 

LÄS MER: Hetaste frisyrerna 2019 – hårtrenderna, färgerna och klippen som gäller i år

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!