5 modeproffs semesterköp från helvetet!

Inte ens modeproffsen går säkra för semesterköpen som slår fel. Moderådet rodnar och erkänner när en fläkt från en annan värld gjorde att de glömde bort hur de egentligen klär sig.

Långt ifrån din vardag i en ny, spännande miljö är det lätt att inspireras. Vilket naturligtvis är underbart, men ibland tar känslan av ett annat sammanhang över och man tror att man har en helt annan stil än vad som egentligen är fallet. I sällskap av en sandstrand eller en världsstad så händer inte sällan att modeköp som du normalt aldrig skulle göra plötsligt känns helt rätt. I en dag eller två. 

BRAND MANAGERN & BLOGGAREN: Marie Murstad

”Jag var på tjejresa i Los Angeles på väg mot Coachella, och inspirerad av festivalen fann jag mig plötsligt köpa ett par maffiga cowboyboots med overload av fransar. Knähöga! De passade perfekt på Coachella, och den mentala plats som jag befann mig på där och då, men sedan dess har de vackert stått i ett skåp hemma.De gör sig nog bättre på en ranch i Texas än på Oslos gator. Men oh, all worth the good memories!”

KOSTYMÖREN & STYLISTEN: Sofie Krunegård

”Jag hängde i en ateljé hos en designer i Mexiko. Hon visade sina grejer, vi drack vin och solen var varm. Jag slog till på ett svindyrt handgjort halsband som just där och då i mitt huvud skulle passa till ’allt’. Till jeans och T-shirt, med  klänning eller till och med hängande på väggen som ett konstverk. Väl hemma i Sverige utan sol och vin packade jag upp mästerverket – ett knypplat knippe vinbär i garn. Fult och dyrt var det.”

JOURNALISTEN: Karin Magnusson

”På 90-talet kunde jag inte åka till London utan att köpa klubbkläder i reflexmaterial. Det var två problem med detta: Jag har aldrig varit en klubbmänniska och jag har aldrig förstått vitsen med reflexer om man inte rider, springer eller cyklar i mörker. Numera shoppar jag aldrig utan att ställa kontrollfrågan ’Funkar detta på Norrmalmstorg?’.”

ARTISTEN: Julia Frej

”I New York blir man lätt inspirerad av udda saker – till exempel som i mitt fall: ett par knall-röda glittriga platåskor med 15 cm klack. Det kan ha spelat in att det var jul. Jag bar dem på någon plåtning, en nyårsafton och på ett gig. Men sedan aldrig mer. Tyvärr.”

STYLISTEN: Emine Sander

”Jag var i Rio de Janeiro och jobbade. Allt och alla var så snygga och färgglada. En eftermiddag hade jag tid över för att gå på stan, och då köpte jag en ’fantastisk’ illgrön, superdyr sidenklänning med asymmetrisk skärning. Jag kände mig som Adriana Lima när jag bar den under några varma kvällar i Rio. Sedan kom jag hem med samma känsla i kroppen, gick på fest i min brasseklänning. Där blev jag bittert varse att jag egentligen bara trivs i och bär svart!”

LÄSTIPS! 5 framgångsrika kvinnor delar sina bästa restips!

TIPS! STYLEBYS BEAUTYBOX ÄR ÄNTLIGEN HÄR, FYLLD TILL BREDDEN MED FANTASTISKA SKÖNHETSPRODUKTER FRÅN VÄLKÄNDA VARUMÄRKEN – MER INFO OM BEAUTYBOXEN HITTAR DU HÄR

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + Clarins produkter & necessär. Köp nu!