Adornments Pauline Cappelen: ”Varje plagg jag äger har en egen historia”

Pauline Cappelen är grundare av pre-loved sajten Adornment som säljer tidlösa och handplockade plagg från hela världen. Träffa bland annat Pauline under Sweden Fashion- and Beauty day den 21 Oktober, mer info hittar du längre ner!
”Mörkblå siden & bomullskavaj, Moschino/ Captured Adornment från Stockholm. Jeans, Levi’s 501/ Captured Adornment från Stockholm.”

STIL ”Personlig. Varje plagg jag äger har en egen historia om hur det hamnade där. Jag tror på att begränsningar skapar kreativitet, vilket gör att jag har relativt få men välvalda plagg i garderoben och använder allt jag har hela året om. Så jag följer inte trender utan klär mig istället efter vad min kropp passar i. Eftersom jag jobbat väldigt mycket med textiler, bland annat på en italiensk tygfabrik, är jag lite av en materialnörd så den röda tråden är nog att jag alltid dras till naturmaterial som ull, siden, mocka och lin.”

FAVORITDESIGNER ”Blir mer förälskad i en specifik kollektion snarare än ett helt varumärke eller en enskild designer. Men tycker att The Row generellt har en vacker känsla för kvalitet och färg, Dries van noten har en intressant näsa för mönster och print (och han verkar vara en så trevlig person), och Miucca Prada och Calvin Klein har ett sånt öga för enkla men sensuella silhuetter (speciellt på 90-talet).”

VARDAGSSTIL ”Vitt funkar alltid! Hela året om, i olika toner och texturer. Mitt safe card blir därför att slänga på mig mina vita 501or och en benvit stickad tröja eller jacka. Eftersom jag är tokig i antika accessoarer (som broscher, smycken och bälten) så blir ingen look riktigt densamma.”

PARTYLOOK ”En guldbroderad indisk brokadjacka från 70-talet som jag ärvt av min otroligt coola mormor och en kort slipdress är en look jag gärna tar fram. Jag går ofta direkt från jobbet så jag använder ofta mina vardagskläder även till fest och tvärtom. Men älskar att klä upp mig så även om jag bara ska hem efter jobbet ställs jag ofta frågan ”vart jag är påväg?”. Livet är för kort för att inte känna sig som sitt mest fabulösa jag!”

VÄSKA ”Jag har en indisk sammetsväska från 60-talet med guldbroderier som jag hittade i Paris. Den stod inpackad bland tusen andra små prylar i en liten antik butiksskrubb och man kunde endast skymta ena hörnet av väskan. När jag bad kvinnan i butiken ta ned den berättade hon att det var ett av hennes personliga samlarexemplar från en man som kvinnan som ung träffat i Indien. Hon berättade att hon inte hade tänkt sälja den men att hon då på äldre dagar tyvärr inte hade någon att ge den vidare till. Så jag lovade att ta väl hand om den och aldrig sälja den vidare, bara en dag ge den till någon som skulle älska den lika mycket. Det var väskan jag sedan kom att grunda Adornments sigill på.”

SMYCKE ”Min förlovningsring är en antik silverring från 20-talet med små markasiter. Den tar jag aldrig av mig.”

SKOR ”Höga espadriller i kanvas!”

MEST UPPSEENDEVÄCKANDE PLAGG  ”Hmm har nog en del men den accessoaren som jag får mycket kommentarer på är min lilla antika ljusblå svanduns hatt. Den är iofs lite knäpp men jag känner mig vacker i den!”

INSPIRATION ”Jag inspireras väldigt mycket av italienska kvinnor i största allmänhet. Många gånger slås jag av hur väl de kombinerar ton i ton och deras fingertoppskänsla för material. Bianca Jaggers sensuella 70-tal får jag heller inte riktigt nog av.”

STILRÅD ”Ha så lite kläder som möjligt i garderoben och bara behålla de absolut bästa. Begränsningar skapar kreativitet som gör att man hittar nya sätt att använda sina kläder på. Det är också ett av våra stora motton på Adornment. För många valmöjligheter gör en bara förvirrad. Genom att bara ha favoritplaggen i garderoben blir det tydligare vad man faktiskt känner sig snyggast och mest bekväm i och därmed grunda sina nästa inköp på den vetskapen.  Jane Birkin blev vem hon blev för hon bland annat använde sina favoritplagg så många gånger att plagget blev förknippat med henne.”

KAN INTE FÅ NOG AV ”Välskräddade vintagekavajer, mockajackor och antika smycken. En välskräddadkavaj går till det mesta och använder ofta en utan någonting under. En mockajacka passar lika bra till vardags som till fest. Men som sagt, har inte allt för många av något i garderoben så köper det mesta till Adornment för våra kunder att frossa i.”

MEST ANVÄNT ”Mina 501or och min mockajacka.”

BÄSTA KÖPET ”Älskar min benvita ullkappa med en papegoja på axeln från Louis Feraud. Ett vintage-fynd jag fick kriga för.”

SENASTE KÖPET ”Elian, vår Atelier Director skräddade en av våra wrapblusar till mig i ett tropiskt, benvitt tyg som tidigare var en antik duk. Den blev så vacker att vi gjorde ytterligare en som kommer vara med i vår release-kollektion av Created Adornment som släpps i september.”

NÄSTA KÖP ”Jag håller alltid ögonen öppna efter något med mitt namn på när jag scannar vintagemarknaden. Men fram till dess så är alla våra nya Created Adornment plagg på min egen önskelista och jag har spanat in en mörkblå stentvättad satängsiden bland våra overstock-tyger som jag hoppas Elian får tid att skapa en maxi slipdress till mig i. Det skulle bli så vackert till ett ädelstens-broderat skärp som jag har. Men just nu lutar det mot att han tvingar mig att sy den själv!”

SKULLE ALDRIG BÄRA ”Akryl är ett material, en syntetfiber gjord av olja, som varken är bekvämt eller särskilt kvalitativ. Det är utvecklat så att det endast håller några få tvättar och används frekvent på high-street marknaden. Eftersom kvalitet och hållbarhet är så viktigt för mig ser jag till att undvika det helt, både till Adornment och till mig personligen.”

SAKNAR I GARDEROBEN ”En vit t-shirt men det är inte lika kul att köpa.”

GARDEROB ATT PLUNDRA ”Bianca Jaggers och kvinnan som jag bodde hos i London.

BEAUTY ”Hade acne under tonåren så för mig är det så befriande att inte längre lägga så mycket vikt i krämerna som jag som jag använder. Jag varierar gärna och tar den fuktkräm jag hittar när min egen har tagit slut. Men La Roche Poseys serie som finns på de flesta apotek är riktigt bra.”

BÄSTA SKÖNHETSKÖP ”Jag är ett stort fan av Guerlain-puder. Asken är så vacker och det håller länge. Sen kan min highlighter från Face få en trött dag att se lite piggare ut!”

DOFT ”Skiftar lite mellan en doft från Chloé och en från Prada men oftast glömmer jag spruta på så antar att jag mest doftar tvålen som finns i duschen.”

SKÖNHETSRÅD ”Tvättat hår och rena naglar går till allt.”

REDO PÅ 5 MINUTER ”Borstar håret, sätter på mig Guerlain-puder, highlighter och kanske läppglanset som finns längst ner i väskan.”

Köp dina biljetter till Sweden Fashion & Beauty Day här! 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!