Modeproffsen svarar på: ”Är det okej att ’klä på dig’ egenskaper du inte har?”

Moderådet är kluvet i frågan – men ingen är utan skuld.

INFLUENCERN: NORA FAZEL

Foto JOONA LAULAJAINEN

”På senare tid har jag själv anammat hela skateboard-stilen lite. Stora byxor, stora T-shirts, skateskor blandat med det feminint kodade som smink och smycken. Jag skatear absolut inte och har inget intresse av det över huvud taget men det är kul att se ut som om jag gör det. En och annan har reagerat med: ’Do you even skate?’ och jag har bara ryckt på axlarna och sagt nej. De flesta tycker ju det är snyggt! Särskilt då jag gör det till min grej och inte bara ’tar’ något. Jag tycker det är oerhört viktigt att få låna lite ur olika sammanhang. Det är ju det som gör att man utvecklas i sin egen stil och hittar det man är bekväm i själv. Man ska inte stanna och trampa på samma ställe, är alltid viktigt att se sig runt och plocka av det man tycker är roligt! Sedan om någon hårdrocksgubbe eller skateare blir sur är det ju trist för den personen. Men … så länge jag känner mig snygg!” Noras blogg läser du hos STYLEBY.nu

FÖRFATTAREN: ELIN UNNES

”Jag försöker behålla ett öppet sinne inför folks kamp att ta sig igenom livet, med hjälp av de knapphändiga verktyg som finns till hands. Om man lever i en socialgrupp, eller whatever, där man uppfattar det som viktigt att passa in, även om det innebär att man måste låtsas vara någon man inte är, så vill inte jag komma och göra saken värre genom att döma någon. I de sammanhang där jag rör mig är det ju ett enormt faux pas att ha på sig en T-shirt med ett band man inte lyssnar på. Men en gång, när jag bodde på försök i Texas, köpte jag en asfin gammal T-shirt med en häftig bil som det stod ’Miller’ på. Jag älskar blaskigt öl och tröjan var så där perfekt papperstunnsliten. Några kvällar senare var jag på någon ganska stökig lokal bar, och en supergullig tjej började prata om motorsport och bilar. Jag bara stirrade på henne. Hon ba, ’så coolt att du också gillar bilar’ och pekade på min T-shirt, som alltså tillhörde nån form av motorsportlag som var sponsrade av Miller, men det var helt sekundärt. Jag sluddrade tillbaka, typ ’I like beer’. Sen fick jag skitmycket ångest för det kändes som om jag var tjejen som ger tjejer som gillar motorsport dåligt rykte.” Elin är journalist och författare, hennes nya bok heter ”Paris för foodisar” (Natur och Kultur).

PROGRAMLEDAREN: IKA JOHANNESSON

Foto: Anna Ledin Wiren

”Jag är väldigt anal när det gäller saker jag bryr mig om. Man måste förstå skillnaden mellan att köpa en Slayertröja på en Slayerkonsert och att köpa den massproducerad på H&M för att den ser tuff ut. Jag kan bära en Skull Skates-hoodie, för jag har åkt en massa skateboard i mitt liv. Det är viktigt. Men visst har jag trampat över gränsen även jag. När jag pluggade på Göteborgs universitet i mitten av 90-talet tyckte jag en gång att det var en toppenidé att åka till Åre med ett partytåg fullt av studenter. Att jag inte kunde åka skidor var sekundärt. Jag lånade min ex-pojkväns väldigt fräna Patagoniaställ. Det var turkosgrönt med neonorange detaljer och syntes i backen, kan man säga. Givetvis flashade jag mina lånekläder på afterskin på Hotel Bügelhof. ’Hon har ju värsta stället, hon måste vara svingrym’, sa min kompis ragg och tittade på mig beundrande. Vi bestämde att åka med dem dagen därpå. Då vurpade jag så illa i barnbacken att jag fick lätt hjärnskakning. Men jag fick hångla med en snygg stockholmare på tåget hem så det var ändå en värd resa! Har inte åkt utför sedan dess.” Ika är journalist och programledare för ”Kulturnyheterna” på SVT.

TIPS! STYLEBYS BEAUTYBOX ÄR ÄNTLIGEN HÄR, FYLLD TILL BREDDEN MED FANTASTISKA SKÖNHETSPRODUKTER FRÅN VÄLKÄNDA VARUMÄRKEN – MER INFO OM BEAUTYBOXEN HITTAR DU HÄR

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!