Designern Behnaz Arams stilsignatur: ”Jag älskar skräddat”

Behnaz Aram är konceptdesigner på & Other Stories och är även kostymör. Här delar hon med sig av sin signaturstil! 
”Jag kommer alltid tillbaka till skräddat.”

Behnaz Arams stilsignatur

Jag är väldigt inspirerad av kvinnorna på 1930-talet, då de tog över männens roller när dessa var ute i krig. De klädde sig i markerade axlar, skarpa midjor och skräddat. Min stil är i sin helhet enkel, tidlös och klassisk. Mycket svart och vitt. Men min favoritfärg är smaragdgrön och jag bär gärna rött läppstift till fest. Kvalitet är viktigt, mina kläder ska inte vara slit-och-släng. Materialet såväl som designen ska kännas hållbar, jag är inget fan av temporära trender eller det som alla har.

Till vardags bär jag ofta svarta jeans från Whyred, kashmirtröja och en kavaj tillsammans med ett par loafers från Saint Laurent eller mina Adidas NMD. När jag studerade mode i London klädde jag mig bara i svart, mest för att det kändes rätt och lite coolt, men i dag gör jag det främst för att det är enkelt och passar till allt. Jag gillar att klä mig för mig själv, om jag har på mig en T-shirt och ett par slitna jeans så kompenserar jag med underkläder från Agent Provocateur, bara för min skull.

Jag älskar Yves Saint Laurent, hans design representerar mycket av den stil jag gillar; det svarta, den klassiska smokingen, skräddat, dekadent, maskulint – men lite sexigt. Jag kommer alltid tillbaka till det.”

LÄSTIPS! Spana även in Behnaz garderob!

text LINN WIKLUND WANDRUP

fotograf SASCHA ODA | Shotview Photographers Mgmt

stylist LINN HÄGGLUND 

hår ERIC JAMIESON | LundLund 

makeup JEANETTE TÖRNQVIST | LundLund

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!