Foto: Turgeon-Steffman / Splash News/ IBL

Rebecca & Fiona skriver själva om sin inspiratonskälla Britney Spears

Artist- och producentduon Rebecca & Fiona berättar om sin kärlek till sin stora inspirationskälla och tillika världens största popfenomen – Britney Spears!

"BRITNEY SPEARS är en av samtidens mest enigmatiska artister. Det bor så mycket styrka och vemod samtidigt i en och samma offentliga person. Hennes historia går att läsa på många olika sätt. Men som artister och kvinnor så drömmer vi om en värld där 17-åriga Britney Spears inte marknadsförs med informationen att hon är oskuld, där 25-åriga Britneys mentala hälsa inte ifrågasätts för att hon en dag bestämde sig för att raka av sig sitt långa blonda hår (vid det laget bestående mest av extensions) och där 36-åriga Britneys värde som kvinna inte mäts i hennes förmåga att hålla samma midjemått som när hon var tonåring. Men vi kan känna i våra fingrar och tår att den världen vi drömmer om snart är här, och till dess så kommer vi att lyssna på Britneys underbara låtar och uppskatta hennes fantastiska scenshower och se Britney för den kvinna, mamma, entreprenör, stilikon och människa som hon rätt och slätt är. Hon är precis som alla andra människor på vår jord.

Britney Spears Foto: Turgeon-Steffman / Splash News/ IBL

Det är lätt att avfärda henne som en produkt av popindustrins kalkylerande män, eller som en trailertrash föredetting som nu mest mimar i stället för att sjunga live. Om man däremot är ett die hard fan (som vi är) så är det lätt att utnämna henne till The One And Only, utropa henne till QUEEN. Båda skapar orimliga krav på en kvinna av kött och blod, som kan göra både rätt och fel, ha ups and downs.Det var faktiskt Britney själv som kom på skolflickskonceptet till sin genomslagsvideo för "Baby One More Time" och det var Britney själv som skrev och komponerade en av sina starkaste låtar, "Everytime". Hon har bevisat sig för länge sedan, och för oss är Britney varken en drottning eller någon att skratta åt. Hon är en väldigt inspirerande artist, och ett fenomen som berör oss otroligt mycket mer än random slätstruken snubbe."

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!