Mathilde Torp Mader visar sitt coola London-hus.
Mathilde Torp Mader visar sitt coola London-hus. Foto: Christoffer Regild

By Malene Birgers chefsdesigner Mathilde visar sitt hem (och sin garderob!)

Med härliga minnen som inspirationskälla inreder hon sitt viktorianska hus i London. Danska Mathilde Torp Mader är chefdesignern på By Malene Birger som fyllt sitt hem med föremål och möbler från värdens alla länder som hon besökt tillsammans med sin man, Felix Martin i bandet Hot Chip.

Mathilde Torp Mader och hennes man Felix Martins vackra hus i London är fyllt med härliga loppisfynd, unika designdetaljer och souvenirer från världens alla hörn – med ett och annat egentillverkat föremål med i mixen. 

”Vi träffades på en fest i Paris. Felix kom ofta till Paris på den tiden med sitt band för att spela. Jag hade flyttat dit några år tidigare för att jobba för Sonia Rykiel. Vi började umgås som vänner, men blev ganska snabbt kära. Det är nästan 13 år sedan nu.” 

Den stickade tröjan är från By Malene Birger. Halsband och kedjan från Alighieri, tigerklon är vintage. Foto: Christoffer Regild

För Damernas värld berättar Mathilde om hur de gått tillväga för att förvandla det gamla viktorianska huset till hemmet de alltid drömt om. 

Mathilde Torp Maders vardagsrum

Soffbordet är från en Pan Am Airways lounge på Gatwicks flygplats

”Vi har samlat de flesta av souvenirerna i vardagsrummet eftersom det är där vi är tillsammans mest. Jag blir alltid glad av att titta på de olika föremålen som vart och ett påminner mig om platser och människor som vi älskar. Soffbordet är från en Pan Am Airways lounge på Gatwicks flygplats, som stängde på 90-talet. Jag köpte den från en kille som jobbade där då och hade haft den hemma i 30 år. Jag har själv gjort lampan som står på spiselkransen – armarna hittade jag på en fransk loppmarknad och glaskupan beställde jag från ett glasmästeri här i England.”

”Vi har samlat de flesta av souvenirerna i vardagsrummet eftersom det är där vi är tillsammans mest.” Foto: Christoffer Regild

”Pläden är köpt på Lena Rewell Textile Studio. Hon är en helt fantastisk kvinna från Finland som gör lyxiga filtar i flera olika färger och storlekar. Det stora snäckskalet är gjort av Matilda Goad. Jag såg det hos The World of Interiors och kände att jag bara var tvungen att ha ett!”

”Det stora snäckskalet är gjort av Matilda Goad.” Foto: Christoffer Regild

Mathilde Torp Maders gästrum och bibliotek

Det är svårt att inreda när varje rum har en eldstad

”Det svåraste med att inreda ett gammalt viktorianskt hus är att varje rum har en eldstad. Du måste därför komma på ett sätt att inreda runt eldstäderna. I gästrummet lät vi bygga bokhyllor på sidorna av spiselkransen och där vi förvarar alla våra böcker. Stolen är från Marcel Breuer, och ovanför hänger en Bruce Nauman-poster från 1974 som jag hittade på Dia Art Foundation i New York. Postern ovanför eldstad är Bjørn Wiinblads, som han gjorde till musikalen 'No No Nanette'.”

”I gästrummet lät vi bygga bokhyllor på sidorna av spiselkransen.” Foto: Christoffer Regild

LÄS ÄVEN Danska succémärket Gannis grundare: ”Vi är outsiders – även i Köpenhamn!” 

Mathilde Torp Maders badrum

Det var viktigt att få bort storstadskänslan

”Jag älskar vårt badrum. Det var viktigt för mig att få bort storstadskänslan från badrummet när vi flyttade in. Med alla växter, den handgjorda Javier S. Medinas 'Bullhead' från Madrid ovanför eldstaden och med rottingstolen från sekelskiftet vill jag att det ska kännas som om man befinner sig någonstans långt ute på landet. Många av de olika delarna är inspirerade av hotellrum från New York, som exempelvis Wythe.” 

”Det var viktigt för mig att får bort storstadskänslan från badrummet när vi flyttade in.” Foto: Christoffer Regild

Mathilde Torp Maders walk in closet

Jag köpte klänningen till min 40-årsfest i Palm Springs

”I huset som vi bodde i förut hade vi inte tillräckligt med förvaringsutrymme och det drev oss till vansinne. Så när vi flyttade in i det här huset bestämde vi oss för att dedicera ett helt rum till förvaring av kläder. Eftersom kläder också är mitt jobb har jag svårt att göra mig av med plagg. Skorna är Miu Miu och tidigare Céline och står på en bänk från det danska märket Møller.”

I huset finns ett helt rum dedikerat enbart till förvaring av kläder. Foto: Christoffer Regild

”Jag köpte den här klänningen speciellt till min 40-årsfest i Palm Springs. Jag ville ha något riktigt fånigt men samtidigt fantastiskt, och när jag såg den här föll jag för den på direkten. När du har på dig den lämnar du små färggranna paljetter överallt och den är väldigt kort, men det var en fantastisk kväll och jag älskade att bära den. Klänningen är från Pucci och den lilla väskan är från By Malene Birger. Den orangea ormskinns- clutchen är från Celine och den den blommiga från Marini.”

Mathilde föll på direkten för klänningen från Pucci. Foto: Christoffer Regild

LÄS ÄVEN: Danska Malou Angelou har en av Danmarks coolaste garderober –titta in här! 

Mathilde Torp Maders sovrum

Jag har medvetet valt att hålla sovrummet enkelt

”Jag har medvetet valt att hålla sovrummet enkelt och rent från allt förutom sängen, några trevliga minnen och de långa vita linnegardinerna. Vi har ett konstverk av drivved från Grekland på spiselkransen, och sängöverkastet är ett traditionellt walesiskt sängöverkast i ett mjukt grönt och gult mönster. Stolarna är matsalsstolar från Poul Volther som jag fick dem skickade till mig och lät reparera. De passar perfekt in i hörnet vid sidan av eldstaden och fungerar som en liten bänk.”

”Jag har medvetet valt att hålla sovrummet enkelt och rent.” Foto: Christoffer Regild

LÄS ÄVEN: Bädda stilsäkert! Sängkläder i vårens trender  

Mathilde Torp Maders kontor

”Bordsskivan är från en gammal skräddarstudio”

”Bordsskivan är från en gammal skräddarstudio och benen från Habitat. Mattan är en rumänsk bessarabisk kelim som jag köpte på Rose Bowls loppmarknad i Los Angeles. Den är placerad ovanpå en svart Kelimmatta. Båda lamporna är från en loppmarknad i Paris, inhandlade när jag bodde där. Stolen är från Marcel Breuer och det ekologiska fårskinnet från Hauser and Wirth i Somerset här i England. Taklampan är en vintage Kaiser Leuchten 'Sputnik' från 60-talet – metallen var orange men jag lät den spraymålas vit.”

Mathildes kontor med den rumänska bessarabiska Kelimmattan. Foto: Christoffer Regild

”Jag försöker att lägga lite tid på att organisera papper en gång i veckan eftersom det annars bli överväldigande mycket. Jag upplever att pärmar med namn på underlättar en hel del. Även om jag inte har tid att gå igenom precis allt så har jag då någonstans att samla alla papper, för att hålla både skrivbordet och huvudet städat. Klänningen är från tidigare Céline och kepsen från By Malene Birger.”

”Jag försöker att lägga lite tid på att organisera papper en gång i veckan.” Foto: Christoffer Regild

LÄS ÄVEN Superinköparen Ida Petersson visar sin resegarderob under Copenhagen Fashion Week 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!