Foto: OLIVIA ROHDE / COPYRIGHT BY OLIVIA ROHDE

Danska modellen Ulrikke Høyer om hur hon stylar smycken

En mycket speciell klocka och roliga örhängen från high street-butiker och loppmarknader. Det kännetecknar den 23-åriga marketingmedarbetaren på Hay, tidigare modellen och accessoarsamlaren Ulrikke Høyer.

Hur skulle du säga att dina accessoarer återspeglar din stil?
”Jag har tre olika smycken som jag använder varje dag: min klocka och mina två ringar, en på varje hand. De är mina favoritaccessoarer. Alla andra smycken är från loppmarknader och kedjor som Mango och Zara, som inte kostar mer än 50-100 danska kronor. Att blanda exklusivt med billigt, återspeglar definitivt min stil generellt.”

Ulrikke helt klädd i vintage. Skjortan är köpt på vintagebutiken Rosy i hemstaden Köpenhamn. Klockan är från Rolex, ringen är en familjeklenod och smyckena är från Mango, Zara samt vintagefynd. Väska från Emily Llevine Milan. Foto: OLIVIA ROHDE / COPYRIGHT BY OLIVIA ROHDE

Någon typ av accessoar du gillar extra mycket?
”Trots att jag aldrig bär dem till vardags är örhängen något av det jag har flest av - när jag vill klä upp mig lägger jag till ett par örhängen till min look. Jag gillar inte ordet ’statement’, men örhängen är helt klart något som jag samlar på, i många olika färger och former. Jag brukar även ha på mig en liten sidenhalsduk med ett färgglatt tryck. I många second hand butiker säljs de för 20-50 kronor, och urvalet är ofta stort med färger för alla säsonger.”

När jag vill klä upp mig lägger jag till ett par örhängen till min look.
Ulrikke Høyer på omslaget till danska magasinet Dansk.

Hur använder du dina accessoarer?
”Jag tycker det är helt fantastiskt hur en lite väska eller par örhängen kan göra en hel outfit. Jag klär mig aldrig utifrån mina accessoarer, utan använder dem i stället som en sista liten touch.”

Ulrikke Høyer på omslaget till danska magasinet Cover.

Hur köper du dem?
”Generellt tycker jag bäst om att köpa second hand och vintage. På sommaren föredrar jag att handla på loppmarknader. Det gör jag varje söndag och där finns det stora möjligheter att hitta fina och knäppa saker. Jag har hellre många olika som jag kan växla mellan och matcha med varandra än några få dyra.”

Har du något tips till våren?
”Ja, något lite annorlunda, nämligen en Hay-termos, designad av George Sowden. Den finns inte bara i de finaste färgerna, utan är också ett perfekt alternativ till engångsplastflaksan. 

Ulrikke Høyer på omslaget till danska magasinet Costume..

Har du någon accessoar du aldrig kommer göra dig av med?
”Jag tycker väldigt mycket om min klocka. Den är både vacker och tidlös. Om jag lyckas ta hand om den, kommer den sitta på min handled resten av mitt liv.”

Vad skulle du aldrig ta på dig?
”Hårspännen med pärlor. Det är fint på många, men det kommer aldrig vara något som jag vill använda.”

LÄS ÄVEN: Guide till Köpenhamn – smyckesdrottningen Sophie Bille Brahes bästa adresser!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!