Foto: Pauline Suzor

Den perfekta accessoargarderoben!

Jakten på den perfekta basgarderoben är ständigt pågående. Men vad ingår i en perfekt accessoargarderob? Nu får du svaret!

PLATTA SKOR

Vi lämnar allt oftare de högklackade skorna kvar i hallen och väljer istället platta bekväma skor till vardags. Våra fötter tackar för det och bär med glädje allt från loafers och brogues, till ballerinas och sandaler. Länge leve trenden med platta skor!

”Jag tycker man kan lägga lite extra på platta skor för det är dem du lever i den mesta tiden. Skor ska inte hindra en att springa runt i sin vardag och platta skor ger en cool rak silhuett för fötterna!” – Catrin Nilsson, PR-konsult på Patriksson Communications

TEKNIKACCESSOARER

Vi blir bara mer beroende av våra teknikprylar, speciellt våra smarta telefoner som har blivit en förlängning av oss själva. Därför är det inte mer än naturligt att använda fodral till våra telefoner, läsplattor, datorer och så vidare, som är en del i accessoargarderoben.

”Jag gör mina iphone och ipad lite finare genom att klä dem i fodral från Smythson. Matchar det med kalender och anteckningsblock från samma märke. Allt med initialer såklart!” – Camilla Modin Djanaieff, grundare av PR-byrån Modinåkerlind

SMYCKENA

Smycken är de mest personliga accessoarerna. Vi får smycken som gåvor, ärver de, samt unnar oss själva. Det är de smyckena som blir viktiga i en basgarderob och på samma sätt som man har en rolig festtopp, så har man också mer extravaganta smycken för speciella tillfällen. Basgarderoben med smycken däremot, tar lite längre tid att växa, men är något du troligtvis använder varje dag och som speglar dig och din personliga stil.

Foto: Graham Dunn

”Min mormor sa till mig att smycken är en investering och att man ska bygga sin samling över tid. Några av mina allra finaste smycken har jag ärvt från henne, till exempel en safirring, och utifrån det så har jag också börjat bygga min egen samling.” – Annina Mislin, stylist

KLOCKAN

Ett armbandsur är inte bara något väldigt praktiskt, utan också en klassisk accessoar att räkna in i basgarderoben. En tidlös klocka tillsammans med personliga smycken, tunna länkar, flätade armband och större stela armband kan vara allt som behövs för att ge en look det där lilla extra.

”Min vintage Rolex är en av de finaste, och ovanligaste, saker jag äger. Ändå använder jag den varje dag tillsammans med vardagssmycken och trendsmycken.” – Rose Langenbein, Styling Director på Mytheresa.com

AV: ELLEN PÅLSSON NORBERG

FOTO: PAULINE SUZOR, GRAHAM DUNN, SARA MAUTONE, LOUISE ENHÖRNING, RICK RODNEY, NINA KUHN, KJELL B PERSSON

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!