Engelberts VD Johanna Pietsch avslöjar allt hon kan om diamanter

Diamanter … Vem älskar inte det? Men det finns de som älskar mer än andra, de som älskar så mycket att de vigt stora delar av sina liv åt att få jobba med just de här materialen. STYLEBY bad Engelberts VD Johanna Pietsch berätta om vad som fascinerar henne så med diamanter.

Diamanter…Vem älskar inte det?

Johanna Pietsch (Engelbert) älskar: Diamanter

Finns det något annat ord att beskriva denna ring med än ”wow”? Det finns nog inget smycke som har så mycket attityd som en riktigt maffig diamantring. Den säger allt – och lite till.

Johanna Pietsch är VD och gemolog på svenska Engelbert som bär anor så långt tillbaka i tiden som 1920-talet. Hon bor och arbetar i Stockholm. 

Vad fascinerar dig med diamanter? 

”Alla diamanter är unika och skapade av naturen. Det kan påverka alltifrån deras färg och form till inneslutningar och storlek. Diamanter får alltid folk att le – det slår aldrig fel.”

Berätta något om diamanter som de flesta av oss inte vet? 

”De flesta tänker sig nog diamanten som en vit sten. Att den förekommer i regnbågens alla färger tror jag inte alla vet. Diamanten kan alltså vara grön, rosa, blå, brun, orange, gul, svart, lila och till och med röd, men är då oerhört ovanlig och dyrbar. Själv älskar jag både svarta diamanter, för att det ser coolt ut, men även gula diamanter.”

När är diamanter som vackrast? 

”Diamanter är en form av kristalliserat universum, så bara det gör det vackert. Men diamanter av hög kvalitet, det vill säga väldigt vita och utan orenheter, är något alldeles extra. De gör sig väldigt bra framför levande ljus på kvällen. Då glimrar de sobert och lite mystiskt.”

Diamanter är en stor investering. Varför är de värda den?  

”Vilken annan produkt kan du köpa och räkna med att den håller resten av livet? Och om du köper en större diamant och, mot förmodan, tröttnar på den kan du göra ett nytt smycke av den.”

Vad ska vi passa oss för vid ett diamantköp? 

”Det finns något som heter fluorescens, vilket är ett fenomen som vissa stenar har. Givetvis framgår det på ett korrekt certifikat, men det gör att diamanten ser dimmig och matt ut. Det är ett no-no. Köp inte stenar med synlig fluorescens.”

Hur håller vi diamanterna i form? 

”Smycken, och framför allt diamanter, måste vara rena. Eftersom man använder riktiga smycken mycket mer än bijouterier kan de bli smutsiga, och det är A och O att man håller dem rena. Man tvättar dem i varmt vatten och med en mjuk liten borste. Inga konstigheter.” 

Vilken effekt har en diamant på bäraren? 

”Med all respekt är det något som inte alla kan köpa, men om man bortser från det så tillför det så mycket elegans och stil med några genomtänkta diamantsmycken. Har du en bra smyckesgarderob så kan du leka runt med vilka enklare plagg som helst och ändå se stilfull och exklusiv ut. Du har investerat i något som håller livslångt. Du kan få ett stilfullt litet diamantsmycke för 5 000–7 000 kr – det kanske är ett alternativ till en ny väska eller några par skor? Prismässigt är det förstås den egna plånboken som sätter gränsen, för när det gäller diamanter gäller uttrycket ’the sky is the limit’.” 

TIPS! STYLEBYS NYA HÖSTBOX ÄR ÄNTLIGEN HÄR, FYLLD TILL BREDDEN MED FANTASTISKA SKÖNHETSPRODUKTER FRÅN VÄLKÄNDA VARUMÄRKEN – MER INFO OM BEAUTYBOXEN HITTAR DU HÄR

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxiga produkter från Filorga. Köp nu!