First Aid Kits signaturstil: ”Vi omfamnar allt med 60- och 70-talets estetik”

Systrarna Johanna och Klara utgör duon First Aid Kit. Här delar de med sig av sin signaturstil som omfamnar allt med en 60- och 70-tals estetik.

First Aid Kits signaturstil

Systrarna Johanna och Klara utgör duon First Aid Kit och omfamnar allt med 60- och 70-talets estetik. Här bär de båda klänningar från Rodebjer.

”First Aid Kit i klänningar från Rodebjer.”

”Vår bohemiska stil växte fram för tio år sedan när vi började lyssna på musik från 60- och 70-talen. Vi omfamnar allt med den tidens estetik. Mamma har varit en stor stilinspiration för oss, och vi har på det sättet växt upp med stilikoner som Patti Smith och Woody Allens ’Annie Hall’. Vi inspireras även av Stevie Nicks, Cher, Françoise Hardy, Marianne Faithfull … Vi älskar glamouren som fanns då, som inte riktigt finns idag. Det finns något väldigt ceremoniellt i att klä upp sig inför att gå upp på scenen. Vi delar garderober och turas om att bära plagg – en vintage Pucci-jacka som vi köpte i Los Angeles är en favorit. Det är stor skillnad på vad vi har på oss på scen och privat. På scenen är det exempelvis mycket klänningar med blomprint. Privat blir det enklare, vi reser mycket och vill vara bekväma – kostymbyxor och sneakers gillar vi.Men vi kommer alltid förknippa oss med den bohemiska stilen, vi känner oss hemma i det. Det är inga konstigheter. Och paisleymönstrat– viktigt!”

fotograf Frida Marklund / Lundlund

Stylist Mikaela Hållén

text Alexandra Lahdo

hår Philip Fohlin / Linkdetails

makeup Regina Törnwall / Linkdetails

fotoassistent Linn Hansson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!