Sophie Billie Brahe guidar dig till Köpenhamn.
Sophie Billie Brahe guidar dig till Köpenhamn. Foto: Shutterstock

Guide till Köpenhamn – smyckesdrottningen Sophie Bille Brahes bästa adresser!

Sophie Bille Brahe är smyckesdesignern från Köpenhamn som gjort sig känd för sina stilrena och minimalistiska smycken. Nu ger hos oss en guidad rundtur till caféer, butiker och museum som vi inte får missa under vår vistelse i hennes hemstad.

Ett modeproffs guide till Köpenhamn – skrolla ned för tips om shopping, kultur och mat!

Holly Golightly 

”Holly Golightly är en konceptbutik belägen i hjärtat av Köpenhamn. De har ett fantastiskt sortiment av exklusiva designmärken, vintagekläder, konst och inredningsdetaljer. De har också ett stort utbud av Sophie Billie Brahe smycken, värt ett besök!” 

Halsband från Sophie Bille Brahe som leker med proportioner och perspektiv för att skapa en unik design. Halsbandet är av sötvattenspärlor som minskar i storlek och ett 14 karat guldlås som fint smälter in i designen. Läs mer och köp här. 

Porcelænskælderen

”Porcelænskælderen är en dansk porslinsaffär som ligger i centrala Köpenhamn. De specialiserar sig på antikt och handmålat middagsporslin från Royal Copenhagen och B&G där Blue Fluted, Tranquebar, Blue Flower och mycket mer finns att köpa. Butiken utgör en hemtrevlig känsla och där finns stora möjligheter att hitta fantastiska små fynd.” Læderstræde 11A, 1201 Köpenhamn. 

 

LÄS ÄVEN: By Malene Birgers chefsdesigner Mathilde visar sitt hem (och sin garderob!) 

Tage Andersen

”Tage Andersen är ett blomstermuseum och en butik i Köpenhamn som jag älskar. Se till att inte missa bakgården! Utöver blommor säljer Tage också vackra oxiderade mässingsvaser som vi har i vårt showroom.” Ny Adelgade 12 1104 Köpenhamn.

Sophie Bille Brahe med sin hund. Foto: Foto: Sophie Bille Brahe

Lumskebugten

 ”Lumskebugten i Köpenhamn bjuder på traditionell dansk lunch och lätta klassiska rätter i en elegant miljö i marin stil. Jag älskar deras lunch från den vegetariska menyn, men de klassiska danska rätterna är också goda. Min pappa brukade spela jazz där när han var ung.” Esplanaden 21, 1263 Köpenhamn.

Exklusivt örhänge från Sophie Bille Brahe skapad av 18 karat guld och dekorerad med Top Wesselton VVS diamanter som följer örats linjer. Örhänget finns tillgängligt i en vänster och höger modell. Läs mer och köp här.  

Apollo Bar & Kantine

”Min bror Frederik Bille Brahe äger Apollo Bar i Köpenhamn. Apollo serverar rätter bestående av enkla ingredienser med fokus på att ge gästerna en bra upplevelse med en twist som de kanske inte förväntat sig. De serverar bara vegetariskt! Apollo är min favoritbar och där kan du äta både frukost, lunch och middag.” Charlottenborg. Nyhavn 2. 1051 Köpenhamn

Sophie älskar lunchen Apollo Canteen and Bar. Foto: Foto: Sophie Bille Brahe

Royal Danish Academy of Fine Arts

”De har alltid intressanta utställningar och en rolig publik!” Ligger precis bredvid Apollo Canteen and Bar. 

 

Atelier September

”Atelier September är min bror Frederiks café i Köpenhamn som alltid bjuder på en god frukost! Nu för tiden serverar de även deli take away och fantastiska sommarsallader!” Gothersgade 30, 1123 Köpenhamn

 

Frederik Bille Brahe utanför Atelier September. Foto: Foto: Sophie Bille Brahe
Sophie äter ofta Atelier Septembers goda sommarsallad. Foto: Foto: Sophie Bille Brahe

LÄS ÄVEN: Pr-chefen Malou Angelo har en av Danmarks coolaste garderober 

Thorvaldsens museum

”Thorvaldsen museet är ett konstmuseum i Köpenhamn. Museet är tillägnat den danska neoklassicistiska skulptörens Bertel Thorvaldsens konst, som var en nära familjevän till Billie Brahe-familjen. Gå och se David-samlingen, själv brukar jag alltid gå och se Cupidstatyn av Jeanina Emilie Stample, som var min mormors mor. Vi har också en vacker Thorvaldsen-reliefskulptur i vår showroom.” Bertel Thorvaldsens Plads 2, 1213 Köpenhamn

Thorvaldsen museet är tillägnat den danska neoklassicistiska skulptörens Bertel Thorvaldsens konst. Foto: Foto: Sophie Bille Brahe
”Det äldsta och troligtvis det bästa konditoriet i hela Danmark”

Canal Tours i Nyhavn

”Detta är en klassisk sightseeing i Köpenhamn som också är väldigt avslappnad! Jag älskar att vara en turist i min egen stad och se byggnaderna och tornen från vattnet.” 

LÄS ÄVEN: Ostrondykaren Lotta Klemming: ”Havet är allt” 

 

La Glace

”Conditori La Glace är det äldsta och troligtvis det bästa konditoriet i Köpehamn, ja i hela Danmark! Mitt favoritbakverk är deras ljusrosa Princesse Thyra Bolle, men La Glace gör också fantastiska födelsedagstårtor!” Skoubogade 3,  1158 Köpenhamn. 

Sophies favoritbakverk på Conditori La Glace är deras Princesse Thyra bulle. Foto: Foto: Sophie Bille Brahe

Rosenborg i Kongens have

”Kronjuvelerna visas här, värt ett besök!”  Øster Voldgade 4, 1350 København K

Exklusiva örhängen av Sophie Bille Brahe skapade av 14 karat guld med en samling sötvattenspärlor i olika storlekar. Läs mer och köp här. 

LÄS ÄVEN Vill du ha fler tips till Köpenhamn? Modellen Caroline Knudsen ger dig ännu mer tips!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av Damernas Värld + solskydd från EVY. Köp nu!