Modeprofilerna bjuder på hotspots i våra mest älskade modestäder

I stundande modeveckor bjuder STYLEBY på hotspots i våra mest älskade modestäder. Dina ciceroner – Vika, Irina, Columbine och Daria – är alla bland de mest inspirerande och globetrottande modepersonligheterna på världens modeveckor.

Modeprofilernas bästa hotspots i våra mest älskade modestäder:

NEW YORK

DARIA SHAPOVALOVA: Dover Street Market

”Före allt annat är det de här stället du ska besöka om du är på plats i New York, det är stadens modemecka. De har det bästa – noggrant utvalda – sortimentet i en fantastisk miljö. Så finns förstås Rose Bakery på första våningen, där äter jag alltid lunch när jag besöker New York Fashion Week.”

VIKA GAZINSKAYA: Sant Ambroeus

”Vika Gazinskaya är designer till märket med samma namn, med ett förflutet som stylist.”

”Vart jag går beror oftast på var modevisningarna hålls, det blir gärna något nära. Antingen befinner vi oss i Uptown/Madison, Midtown/Soho eller West Village – men var jag än befinner mig så är Sant Ambroeus en återkommande favorit. Enligt mig erbjuder de de bästa smakupplevelserna som finns, även för vegetarianer, och atmosfären här är väldigt mysig.”

COLUMBINE SMILLE: Noguchi Garden

”Tidigare tillbringade jag en längre tid i New York, och skulpturtokig som jag är tog jag tillfället i akt att besöka Noguchi Garden i Queens, en trädgård bestående av skulpturer och verk av Isamu Noguchi. Har man möjlighet att se några av hans verk kan man skatta sig lycklig, det var en av de mest magiska konstupplevelser jag har haft!”

LÄSTIPS! Elin Klings perfekta New York-tips!

IRINA LAKICEVIC: The Apartment by The Line

”Jag älskar att promenera runt i New York och ta in energin, den artistiska vibben och bara inspireras, och självklart promenerar jag gärna till en och annan butik. Många av butikerna i New York är lite för eklektiska för min skandinaviska smak, men The Line har allt man vill ha för både sinne och plånbok. Det något Skandi-inspirerade konceptet erbjuder inredning, konst och garderobsmåsten – det är omöjligt att gå därifrån tomhänt.”

LONDON

COLUMBINE SMLLE: Liberty

”Columbine Smille är stylist och modechef på STYLEBY.”

”Förutom att detta är en fantastisk byggnad och urvalet av designerplagg är starkt – inköparna här vet vad de sysslar med – så är det smyckesutbudet och skönhetsavdelningen som lockar mig mest. Det är lätt att botanisera bland märken som inte går att få tag på hemma men som ofta nämns som storfavoriter hos modeller och redaktörer.”

IRINA LAKICEVIC: The Edition Hotel

”Det absolut hippaste stället att besöka. Interiördesignen av Yabu Pushelberg och Christian Liaigre är fantastiskt ögongodis och den perfekta, felfria servicen adderar något alldeles extra till atmosfären.”

DARIA SHAPOVALOVA: Brown's

”Jag är förälskad i den gamla glamourstilen som finns på många av de brittiska hotellen. Jag försöker att aldrig missa en afternoon tea på Browns när jag är i London, de har de godaste sconesen och sötsakerna. Gå sedan till Arts Club för middag, det är oftast det vi gör tillsammans när jag och mina modevänner är i stan.”

VIKA GAZINSKAYA: The Chiltern Firehouse

”Denna neogotiska före detta brandstation är Londons för närvarande place to be. Här samlas alla, atmosfären är väldigt happening och maten är suverän. På grund av dess goda rykte och popularitet är det värt att boka bord i förväg.”

MILANO

IRINA LAKICEVIC: Bice

”Irina Lakicevic besöker Fashion Week för att ta del av den kokande industrin, energin och kreativiteten.” Foto: SOL / Silvia Olsen/REX / Copyright Rex Features Lt

”Enligt mig så är det lite av en mardröm att hitta ställen i Milano där man kan sitta och äta, i alla fall om man vill äta något annat än panini och pizza. Bice serverar traditionella, italienska rätter men med en hälsosam inställning, det är mycket grönt på tallriken. Detta är också det perfekta stället för kändis-spotting under modeveckan – en gång såg jag Suzanne Koller och Emmanuelle Alt.”

LÄSTIPS! Irina Lakicevic’s Scandi Rock Style

COLUMBINE SMILLE: Fondazione Prada

”Prada öppnade denna kulturella organisation för projekt inom konst, arkitektur, film och filosofi i maj tidigare i år, och sedan dess har det stått högt upp på min önskelista över platser att besöka. Nu har jag dessvärre inte hunnit med en visit ännu, men jag är helt säker att varken jag eller du blir besviken när tillfället väl ges.”

VIKA GAZINSKAYA: Salumaio di Montenapoleone

”Detta är en otroligt vacker innergård i 1700-talsstil som ligger framför Four Seasons Hotell, lämpligt placerat i hjärtat av Milanos modestadsdel. Hit går du för utsökta italienska specialiteter, och för att njuta av en avslappnad men också lyxig atmosfär. Självklart är det också ett ställe för att spana på folk – och själv bli inspanad. Du vill bli sedd här!”

PARIS

COLUMBINE SMILLE: Robert et Louise

”Denna restaurangpärla missar jag aldrig vid ett besök i Paris. Paret som äger detta brasseri står ofta och småpratar med gästerna (som inte sällan är stammisar), stämningen är alltid på topp och maten är fenomenal. Få tips har bidragit till sådan succé som detta när nära och kära har frågat om rekommendationer.”

DARIA SHAPOVALOVA: Angelina

”Daria Shapovalova är grundare till LMG Group som bland annat fungerar som ägare till Fashion Week i Kiev, Odessa och Almaty, More Dash – en internationell pr-byrå som representerar främst märken från Östeuropa.”

”Det är nästan omöjligt att välja ett av alla fantastiska ställen i Paris, men hit går jag alltid för frukost när jag är på plats för Paris Fashion Week. Det som är lite extra speciellt är att jag tillåter mig själv att beställa in en tårtbit till frukost när jag går hit, och självklart blir det Mont Blanc – Jean-Paul Gaultiers favorit (och förmodligen många andras).”

LÄSTIPS! Streetstylestjärnan Daria Shapovalovas statmentgarderob

IRINA LAKICEVIC: Le Marché des Enfants Rouge

”Jag älskar marknader i Paris, och så fort jag får möjlighet tar jag mig tid att besöka matmarknaden Le Marché des Enfants Rouge. Den ligger även precis intill det välkända Café Charlot, också värt ett besök – det är den mest energigivande platsen att vara på.”

TIPS!STYLEBYS NYA HÖSTBOX ÄR ÄNTLIGEN HÄR, FYLLD TILL BREDDEN MED FANTASTISKA SKÖNHETSPRODUKTER FRÅN VÄLKÄNDA VARUMÄRKEN – MER INFO OM BEAUTYBOXEN HITTAR DU HÄR

av LINN WIKLUND WANDRUP

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxiga produkter från Filorga. Köp nu!